Geld

Ontdek dé voordelen van een urenregistratie

0

Wil je zeker weten dat het overzicht houdt bij jou in het bedrijf dan is het noodzakelijk om te investeren in de juiste vorm van registratie. Dit is dan ook niet anders als het aankomt op de tijdregistratie van je team. Nu zien we dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over de voordelen van een urenregistratie maken. Om hier meer over te laten zien hebben we de belangrijkste info voor jou op een rijtje gezet. Door dit goed door te lezen weet je alles wat je moet weten over de grootste voordelen van deze registratie!              

Een productief bedrijf

Met tijdregistratie kun je makkelijk bijhouden hoeveel tijd je medewerkers besteden aan verschillende taken. Hierdoor kan je snel vaststellen waar ze mogelijk tijd verspillen of inefficiënt werken. Dit kan je handig gebruiken om nieuwe processen of systemen te implementeren om de productiviteit te verbeteren. Hierdoor wordt de output binnen jouw bedrijf echt een stuk groter dan voorheen. Mocht je merken dat je werknemers te veel tijd besteden aan administratieve taken is het mogelijk om hier als werkgever zo snel mogelijk iets aan te doen.

Minder kans op fouten

Handmatige tijdregistratie kan gevoelig zijn voor fouten. Hier kan je denken aan medewerkers die vergeten hun tijd te registreren of die op de verkeerde manier getallen afronden. Daarnaast kunnen ze fouten maken bij het invoeren van hun uren in een spreadsheet of systeem. Een handige manier om dit te voorkomen is een koppeling tussen je urenregistratie en je kassasysteem. Laat je medewerkers uren registreren via de kassa en krijg inzicht in je loonkosten ten opzichte van je omzet. Hiermee houdt je overzicht in de gewerkte uren, kun je deze makkelijk doorzetten naar je salarisadministratie en voorkom je fouten.

Eerlijke salarisadministratie

Tijdregistratie helpt er ook nog eens voor dat je werknemers eerlijk worden betaald voor de tijd die ze hebben gewerkt. Door de gewerkte uren nauwkeurig bij te houden, kunnen overuren en andere loontarieven automatisch worden berekend. Hierdoor neemt het risico op onder- of over betaling van werknemers aanzienlijk af. Het voordeel hiervan is dat je niet meer achteraf allerlei dingen hoeft op te lossen. Voortaan is het gewoon gelijk goed, scheelt je echt een hoop gedoe als ondernemer of werknemer zijnde.

Een nog beter projectbeheer

Met tijdregistratie is het als laatste mogelijk om makkelijk bij te houden hoeveel tijd wordt besteed aan verschillende projecten of activiteiten. Dit zorgt ervoor dat het gemakkelijker wordt om de voortgang te bewaken. Ook kan je bepaalde problemen identificeren in een vroeg stadium, met als gevolg dat je ook hier veel tijd en gedoe bespaart. Deze verbeterde mate van project beheer komt voor veel bedrijven echt handig uit.

Zoals je wel kunt zien zijn er meer dan genoeg voordelen van de juiste urenregistratie. Door de juiste registratie voorkom je fouten en maak je het jezelf een stuk makkelijker. Blijf ook zeker even op deze site hangen als je nog veel meer te weten wilt komen over het beter organiseren van jouw eigen bedrijf of organisatie!

Goedkoop een elektrische auto leasen? Maak een vergelijking!

Previous article

Alles over steigers: Wat zijn de verschillende soorten en waarvoor kunnen ze worden gebruikt?

Next article

You may also like