GeldHandigHuis & TuinNieuws

Help, mijn vriezer is uitgevallen, valt dat onder inboedelverzekering?

0

Oh nee, uw vriezer is uitgevallen en daardoor is alles ontdooid. En dat is nog niet het enige, er ligt een enorme plas op de houten vloer en de houten plinten zijn nu helemaal beschadigd. Ook elektra in de buurt is beschadigd. Balen! Maar is dat gedekt door de inboedelverzekering?

Waterschade
Schade in jouw huis door water is goed gedekt. Let goed op of waterschade aan je vaste vloer en plinten gedekt is door een inboedelverzekering of door de opstalverzekering. Een vaste vloer is vaak niet door een inboedelverzekering gedekt, maar wel door een opstal. Spullen en losse vloeren zijn wel verzekerd tegen waterschade door een inboedelverzekering. Waterschade hoeft niet alleen te ontstaan door een ontdooide vriezer. Een wasmachine kan ook stuk zijn, de kelder kan vollopen na een overstroming. Het dak kan leg geraakt zijn door hevige regenval of hagel. Of de gootsteen of de douchecabine is lek. Allemaal nare dingen die waterschade kunnen veroorzaken. Kijk goed in de verzekeringsvoorwaarden of je beschadigde spullen verzekerd zijn door je inboedelverzekering.

Wat dekt inboedelverzekering nog meer?
Het is altijd verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Je bent al door een basis inboedelverzekering gedekt voor schade door brand aan je bankstel en mobiele apparaten. Beschadigen je spullen door vervoer of door een verhuizing, ook dan komt een inboedelverzekering weer kijken. Ook schade door inbraak en lekkage zijn gedekt dooreen basis inboedelverzekering. Hier hoef je niet altijd iets aan te kunnen doen. Het weer kan bijvoorbeeld parten spelen en ook een defect apparaat. Sluit je een allrisk woonverzekering af, dan ben je ook verzekerd voor de schade aan de spullen die je zelf gemaakt hebt. Mobiele apparaten vallen hier overigens wel buiten. Wil je die wel meeverzekeren, dan betaal je nog weer een beetje meer voor je verzekering. Het is nou eenmaal altijd zo met een verzekering: hoe meer je betaald, hoe meer je terug krijgt, mocht er iets gebeuren.

Inboedelverzekering via Inshared
Een inboedelverzekering sluit je gemakkelijk af via allerlei verzekeraars. Doe je dit via Inshared, dan verzekeren ze jou van een ruime dekking tegen een lage premie. Deze partij kan dat garanderen omdat ze zo veel mogelijk online doen. Ze zijn goed bereikbaar voor vragen en eventuele klachten en brengen alles altijd inzichtelijk: je klantgegevens, verzekeringen en premies. Daarnaast hanteert deze verzekeringsmaatschappij ook een jaarbeloning. Dat houdt in dat als je aan het einde van het jaar premie overhoudt, je dat bedrag terug krijgt gestort

Door Corona in de geldproblemen? Zo kun je als ZZP’er bijlenen

Previous article

Een schutting als erfafscheiding

Next article

You may also like