Tech

Het belang van goed onderhoud aan je lasermachine

0

Lasermachines hebben weinig onderhoud nodig. Hierdoor wordt het soms zelfs helemaal overgeslagen. Toch adviseren we je om met regelmaat alles even na te lopen. Goed onderhoud en een goede reiniging zijn belangrijk voor schone resultaten én een lange levensduur van je machine.

Het belang van schoonmaken

Een schone machine levert schoon werk af. Klinkt logisch, toch? Je machine schoonmaken en schoon houden, is dus geen overbodige luxe. Bij het graveren van kunststof, hout, metaal en rubber ontstaat stof. Laat je dat zitten? Dan kan dat leiden tot resultaten die niet optimaal zijn. Zo kan je product verkleuren of vervormen. Hartstikke zonde natuurlijk. Daarom raden we je aan om je machine regelmatig schoon te maken. Je graveerwerk opnieuw doen omdat het niet aan je kwaliteitswens voldoet, kost meer tijd dan je machine regelmatig reinigen!

Zelf schoonmaken?

Wil je ook graag onderhoud plegen aan je lasermachine? Dit kan je zelf doen. Controleer het werkgebied en hou het schoon. Bekijk niet alleen je werktafel maar ook de ruimte eronder. Controleer de spiegels en de lens in de laserkop. Het is belangrijk dat deze onderdelen schoon zijn. Loop alle optische en mechanische componenten regelmatig na op stof en vuil.

BRM Extractor

Een goed afzuigsysteem helpt enorm bij het schoonhouden van je machine en het behouden van de kwaliteit van je werk. Daarvoor hebben we BRM Extractors die stof en vuil direct tijdens het graveren of snijden afvoeren. Ook filtert een Extractor geuren die vrij kunnen komen.

Een onderhoudscontract

Als je maximaal van je machine gebruik wilt maken, is het verstandig om gebruik te maken van een onderhoudscontract. BRM Lasers is een partij die dit uitvoert. Dit houdt in dat er jaarlijks bij je langs om de boel opnieuw af te stellen en een algemene check te doen. Wil je meer weten? Over BRM Lasers of over hoe je ze het best kunt onderhouden? Neem dan contact met deze partij op.

Een gezonde levenswijze

Previous article

Public Affairs gebruiken voor goede doelen en ngo’s

Next article

You may also like