Internet

Hoe kies je een domein voor domeinregistratie?

0

Als je van plan bent om een website of webshop te maken, heb je daar een domein voor nodig. Hier kun je namelijk jouw site of shop op inrichten. Daarbij is het belangrijk om voor de juiste domeinnaam te kiezen, die past bij jouw bedrijf en slim in elkaar steekt. Voor de juiste domeinregistratie zijn er dus verschillende zaken om rekening mee te houden: we zetten voor je op een rijtje hoe je tot je ideale domein komt!

Bijpassende naam voor domeinregistratie

Een domeinregistratie is noodzakelijk om een domein tot je beschikking te krijgen waarmee je online aanwezig bent. Je kunt je domein gebruiken om een website te maken of om e-mails mee te versturen. Bij een domeinnaam registreren is het belangrijk om een bijpassende naam te kiezen: zie dit als de basis voor het maken van je site of shop. Je kunt je bedrijfsnaam aanhouden als domeinnaam, maar er zijn meer mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld ook interessant om je branche te benoemen in je domeinnaam, of een ander relevant kenmerk om voor herkenbaarheid te zorgen. Zo maak je het met een bijpassende naam voor je klanten meteen duidelijk waar jouw bedrijf over gaat.

Kort en bondig

Waar je nog meer aan kunt denken bij je domeinregistratie? Zorg dat je domeinnaam kort en bondig is. Een ingewikkelde naam zorgt namelijk al gauw voor verwarring. Daarom is het zo belangrijk om het aantal tekens beperkt te houden. Pas ook op met cijfers en leestekens: vaak is dit niet nodig in je domeinnaam. Je klanten weten je sneller te vinden als je voor een eenvoudige naam kiest. Hoe makkelijker de naam te onthouden is, hoe sterker dit werkt. Als je de juiste naam hebt gekozen, is het tijd voor je domeinnaam kopen, om jouw unieke adres op het web te claimen!

Mogelijk een specifieke insteek

Tot slot kan het relevant zijn om de insteek van je domeinnaam zo specifiek mogelijk te maken. Dit is bijvoorbeeld relevant als je binnen een brede branche opereert: als je veel concurrentie hebt, kun je meteen voor duidelijkheid zorgen door je domeinnaam in te steken op een relevante niche. Dit moet natuurlijk wel passen binnen de richting die je aan je bedrijf wilt geven. Waar je nog meer aan kunt denken? Als je regionaal actief bent, is het verstandig om je plaatsnaam te vermelden in je domein. Stel je voor: je bent pedicure en werkt net name in de provincie Groningen. Dan heb je waarschijnlijk meer aan potentiële klanten die zoeken naar een pedicure in Groningen dan aan een zoekopdracht naar een pedicure in algemene zin. Zo kun je bij je domeinregistratie je domeinnaam waar dit relevant is specificeren, om er zeker van te zijn dat de juiste klanten bij jouw bedrijf uitkomen.

Zo blijf je warm onder jouw werkkleding

Previous article

Zonder gaten maken en gedoe gordijnen of raamdecoratie ophangen? Zo doe je dat

Next article

You may also like