Algemeen

Hoe verzeker ik mijn bedrijf tegen aansprakelijkheid?

0

Bedrijven in de regio Amstelveel kunnen per ongeluk schade aanrichten tijdens het uitvoeren van werkzaamheden bij een klant. Als jou dit overkomt, word je waarschijnlijk aansprakelijk gesteld. Omdat zo’n schadeclaim hoog op kan lopen, wil je dit liever niet zelf betalen. Gelukkig hoeft dit ook niet, want jij kunt je verzekeren tegen aansprakelijkheid. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit doet.

Sluit een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af

Schadeclaims kunnen grote financiële gevolgen hebben voor je bedrijf. Daarom is het belangrijk om je hiertegen in te dekken. Dit doe je door een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen dekken zaak- of persoonsschade door producten die je maakt of levert. Je bent bovendien verzekerd voor schade die je werknemers aanrichten als ze voor je bedrijf in Amstelveen aan het werk zijn. Schade aan jezelf of je bedrijf, schade die met opzet is veroorzaakt en schade veroorzaakt met of door een (lucht)vaartuig of motorvoertuig valt niet binnen de dekking van deze verzekering.

Beroepsaansprakelijkheid meeverzekeren of niet?

Als jij je verdiept in een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, is de kans groot dat je ook op een beroepsaansprakelijkheidsverzekering stuit. Deze verzekering kun je alleen afsluiten in combinatie met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Heb je een belangrijke stem in grote projecten of adviseer je anderen? Dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering het overwegen waard, want hiermee ben je ook verzekerd voor beroepsfouten. Voor sommige beroepen is hij zelfs verplicht. Dit geldt bijvoorbeeld voor financieel adviseurs, architecten en advocaten.

Beoefen je een beroep waarvoor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is? Dan heb je misschien de neiging om deze verzekering links te laten liggen. Helaas is dit niet altijd een goede keuze, want binnen bepaalde beroepen kun je eigenlijk niet om deze verzekering heen. Als je een juridisch, financieel, technisch of adviserend beroep beoefent, is het bijvoorbeeld verstandig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uit te breiden met beroepsaansprakelijkheid.

Particuliere aansprakelijkheidsverzekering biedt geen uitkomst

Veel inwoners van Amstelveen en omstreken hebben een particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Geldt dit ook voor jou? Dan denk je misschien niet dat het nodig is om zo’n verzekering ook voor je bedrijf af moet sluiten. Helaas is dit wel het geval, want de particuliere variant dekt geen schade die je aanricht, terwijl je aan het werk bent. Wil jij je bedrijf ook goed verzekeren tegen aansprakelijkheid? Dan kun je niet om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering heen.

De beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering

Ondernemers in Amstelveen en omstreken die niet thuis zijn in de wereld van verzekeringen, vinden het vaak lastig om te bepalen wat de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is. Het wordt een stuk makkelijker als je eerst de risico’s van je bedrijf in kaart brengt. Kan er tijdens je werk geen schade ontstaan door een beroepsfout? Dan volstaat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering in de meeste gevallen.

Zodra je bepaald hebt wat de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor je bedrijf is, richt jij je tot de website van een verzekeraar. Bij de meeste verzekeraars kun jij je online verzekeren tegen aansprakelijkheid. Als de premie je aanstaat, kun je direct een aanvraag indienen. Hierdoor ben je snel verzekerd tegen aansprakelijkheid.

Wat moet je allemaal regelen als je kind 18 jaar oud wordt?

Previous article

Eigen moestuin? 3 tips voor beginners

Next article

You may also like