Tech

Hulp bij het kiezen van de juiste spiegelreflexcamera

0

Wil je beginnen met fotograferen of mooie beelden maken als fotograaf, dan zijn de spiegelreflexcamera’s een ideale keuze. DSLR’s geven je door de mogelijkheid met verwisselbare objectieven en de veelzijdige in instelmogelijkheden alle ruimte om hoge kwaliteit foto’s volledig af te stellen naar jouw persoonlijke voorkeur. Heb je al een idee welke je wilt of juist wat voor specificaties je belangrijk vindt? Heel fijn, maar ook als je nog geen idee hebt, voel geen paniek. We gaan je helpen om te ontdekken welke spiegelreflexcamera jouw ideale camera is.

Wat is een spiegelreflexcamera?

Bij een spiegelreflexcamera wordt in de zoeker het beeld exact vastgelegd wat ook op de beeldsensor wordt geplaatst. Dit komt door de spiegel in de camera. Met een spiegelreflexcamera heb je de mogelijkheid om onder alle omstandigheden mooie beelden te maken. Door gebruik te maken van verwisselbare lenzen is er met een spiegelreflexcamera veel mogelijk.

Waarom een spiegelreflexcamera?

Je kiest voor een spiegelreflexcamera wanneer je veel waarde hecht aan creatieve vrijheid in jouw fotografie. Door de verwisselbare lenzen kan je allerlei verschillende foto’s te maken. Daarnaast bieden DSLR camera’s goede beeldkwaliteit en diverse mogelijkheden op het gebied van instellingen. Professionals blijven lang trouw aan de camera’s omdat er een groot aanbod aan lenzen is. DSLR camera’s staan bekend om hun stabiliteit, robuuste body en de grip.

Verschillen

De verschillen tussen spiegelreflexcamera’s zijn groot. Het is daarom belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je verwacht van de camera. Ruwweg zijn er drie categorieën: instapcamera’s voor beginners, camera’s voor gevorderde gebruikers en tenslotte de modellen voor ervaren en professionele beeldmakers. De verschillen tussen deze modellen zitten vooral in het sensorformaat, de snelheid en beschikbare functies.

Megapixels

Eén van de meest in het oog springende eigenschappen is het aantal megapixels. Echter heb je niet per se veel megapixels nodig om mooie foto’s te maken. Sterker nog, met minder megapixels schiet je in theorie hoogwaardigere foto’s. Dit komt omdat een sensor is opgebouwd uit pixels. Als twee sensors even groot zijn, maar de één beschikt over 40 megapixels en de ander over 20, dan hebben de individuele pixels bij de 20 megapixel sensor meer ruimte. Hierdoor kunnen deze meer licht opvangen, waardoor je minder last hebt van ruis. Op deze manier ziet de foto er beter uit. Daarom is het verstandig je niet blind te staren op het aantal megapixels.

Een uitgebreid aanbod

Naast de camera’s die hierboven zijn genoemd heeft Kamera Express nog veel meer spiegelreflexcamera’s in hun aanbod staan. Benieuwd welke dat allemaal zijn? Neem dan snel een kijkje op de website van Kamera Express en laat je inspireren!

Je woonkamer een update geven zonder te verbouwen

Previous article

Het belang van linkbuilding toegelicht

Next article

You may also like