Internet

Het belang van linkbuilding toegelicht

0

Heb je een eigen website? Dan wil je uiteraard dat deze zo goed mogelijk gevonden wordt op het internet. Helaas is dit geen uitgemaakte zaak. Als je bij de bovenste resultaten in een zoekmachine wilt komen, moet je actief aan de slag gaan met het verbeteren van jouw vindbaarheid. Linkbuilding kan je hierbij helpen. Er zijn mensen die beweren dat linkbuilding anno 2021 achterhaald is, maar wij weten uit ervaring dat dit nog steeds een positieve invloed kan hebben op jouw positie in een zoekmachine. Twijfel je of linkbuilding voor jou zinvol is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst lichten wij namelijk toe wat het belang van linkbuilding is.

Linkbuilding, hoe zat het ook alweer?
Veel mensen hebben weleens gehoord van linkbuilding. Niet gek, want deze techniek wordt al een aantal jaar gebruikt om een betere positie in zoekmachines te verkrijgen. Toch is niet iedereen bekend met deze techniek. Daarom lichten we hier kort toe hoe het ook alweer zat. Linkbuilding is één van de pijlers binnen Search Engine Optimization (SEO). Je gebruikt linkbuilding dus om de vindbaarheid van jouw site te vergroten. Vroeger was het zaak om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk sites een link naar jouw website plaatsen. Tegenwoordig draait het bij linkbuilding echter niet meer alleen om de kwantiteit van de links, maar vooral om de kwaliteit.

Waarom is het belangrijk?
Als een zoekmachine ziet dat veel andere sites naar jouw website linken, ziet de zoekmachine jou mogelijk als een autoriteit voor een bepaald zoekwoord. Uiteraard hangt dit wel af van welke sites doorlinken naar jouw website. Is dit een nietszeggend blog dat vrijwel geen bezoekers trekt? Dan heeft zo’n link niet veel waarde voor een zoekmachine.

Wanneer veel nietszeggende sites naar jouw website linken, zorgt linkbuilding meestal niet voor een hogere positie in de resultaten van een zoekmachine. Dit is wel het geval als goedbezochte blogs of nieuwssites naar jouw website linken. Deze sites worden door een zoekmachine namelijk bestempeld als een autoriteit. Een link vanaf zo’n site geeft jouw website waarde en dat kan een positief effect hebben op jouw positie in de zoekresultaten.

Het verbeteren van jouw positie in de resultaten van een zoekmachine is voor veel bedrijven de voornaamste reden om met linkbuilding te starten. Toch is dit niet de enige reden om je te storten op het verkrijgen van backlinks. Nee, want linkbuilding zorgt er ook voor dat jouw concurrenten niet bij je weglopen. Als er geen enkele site is die linkt naar jouw website, zorgt dit binnen de kortste keren voor een (grote) achterstand op de concurrentie. Dit is niet wenselijk, want hierdoor is er minder organisch verkeer naar jouw site. Dit maakt dat linkbuilding ook anno 2021 nog steeds van belang is.

De beste aanpak voor linkbuilding
Er zijn nog steeds websites die zich focussen op het verkrijgen van zoveel mogelijk backlinks, zoals een binnenkomende link ook wel genoemd wordt. Dit kan zijn vruchten afwerpen, maar hiervoor heb je wel flink wat backlinks nodig. Focus je daarom voornamelijk op links van relevante websites.

Helaas plaatst een nieuwssite of een goedbezocht blog niet zomaar een link naar jouw site als je hierom vraagt. Toch is het niet onmogelijk om zo’n autoriteit naar jouw website te laten linken. Helaas slaagt lang niet iedereen hierin. Daarom raden wij je aan om via een doordachte linkbuilding strategie te werk te gaan. Zo’n strategie is gericht op het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van grote en populaire (nieuws)sites. Dit vergroot uiteindelijk de waarde die een zoekmachine aan jouw website geeft en dat zorgt uiteindelijk voor meer organisch verkeer en een hogere positie in de zoekresultaten.

Hulp bij het kiezen van de juiste spiegelreflexcamera

Previous article

Licht bepakt door het leven

Next article

You may also like