Algemeen

Jezelf verwennen: zo doe je dat! 

0

Vandaag de dag zijn we allemaal druk bezig met werk, sociale levens, sport, hobby’s, vrienden, relaties, kinderen en ga zo maar door. Toch is het belangrijk om soms ook tijd te nemen voor jezelf en jezelf eens goed te verwennen. Dat hoeft geen uren te kosten, soms kun je ook in een half uurtje of zelfs een kwartiertje even wat quality-time voor jezelf creëren. Hieronder zetten we een paar ideeën voor je op een rij, zo kun je wat inspiratie opdoen voor je volgende verwenmomentje. 

Media

Er is vast een film, serie, podcast, tv-show of (luisterboek) waar je al een tijd over nadenkt. Misschien heb je de tijd nog niet gehad om deze te bekijken, beluisteren of lezen. Dit is het moment! Zoek het erbij, ga er lekker voor zitten, zet je telefoon even op stil en geniet van dit stukje media. Achteraf kun je zelfs nog even de tijd nemen om erover na te denken, mogelijk heb je iets geleerd wat je kunt toepassen in je dagelijkse leven. Zo kom je even helemaal tot rust en werk je ook gelijk aan jezelf. 

Selfcare

Goed voor jezelf zorgen is erg belangrijk, zowel fysiek als mentaal. Wanneer je jezelf goed verzorgt, voel je je beter in je vel, ben je gelukkiger en heb je het gevoel dat je meer aankan. Daarom is het ook van belang dat je selfcare als iets fijns ziet en ervaart, zodat je het meer doet en hier ook echt van kunt genieten. Er zijn vele manieren om goed voor jezelf te zorgen, van het ’s ochtends tandenpoetsen, wassen en gezichtsverzorging aanbrengen tot een bezoekje aan de sauna of een spadagje thuis. Zorg er dan ook voor dat je dit waardeert en hier voldoende tijd voor neemt. 

Genieten

Soms eens goed voor je eigen genot zorgen is gezond. Wanneer je een hoogtepunt bereikt, maakt je brein namelijk het gelukshormoon oxytocine aan. Jezelf goed verwennen onder de lakens is dus niet alleen goed voor je fysieke gezondheid en intimiteit, het geeft ook je mentale gezondheid een boost. Je ziet dan ook dat steeds meer mensen een toy zoals een vibrator of fleshlight bestellen voor henzelf. Het taboe op deze onderwerpen, helemaal in veel vriendengroepen, is er onderhand ook vanaf. Hierdoor kunnen ervaringen vaker gedeeld worden en vragen sneller gesteld worden.

Wat je ook doet, zolang de focus ligt op het verwennen van jezelf, zit je helemaal goed. Juist wanneer het al zo druk is, is een moment van rust voor jezelf soms nodig. Het kan je dag, week, maand of jaar alleen maar beter maken. Neem hier dan ook soms de tijd voor en zet jezelf niet op de laatste plek. 

Werken in de machinebouw: dit kan je verwachten

Previous article

Paradox Betekenis + voorbeelden

Next article

You may also like