GeldGezondHandigWerk & School

Langdurig ziek en zzp’er. Wat nu?

0

Hee zzp’er! Heb je een goed lopende zaak? Super voor je! Waarschijnlijk stromen de opdrachten binnen en misschien kun je zelfs aan uitbreiding denken. Vaak denk je bij jezelf; had ik dit maar veel eerder gedaan! Er kan niets meer misgaan… toch? 

In de rush van het ondernemen ben je vooral bezig met je vak, je klanten, de acquisitie die daarbij hoort en je jaarcijfers in het groen houden. Heel logisch en vooral mee doorgaan! Maar we hebben wel een vraag voor je:

Wat gebeurt er als je onverhoopt langdurig thuis komt te zitten omdat je ziek bent?

Als zzp’er kun je helaas niet terugvallen op de Wet Arbeidsongeschiktheid zoals iemand in loondienst. Vervelend, want niemand betaalt je loon dus door. De meeste zzp’ers hebben (nog) geen financiële buffer waarmee ze zichzelf langere tijd kunnen bedruipen.

En ook al heb je die wel, dan gebruik je deze post waarschijnlijk liever om je pensioen veilig te stellen. Betekent dit dan het einde van je bedrijf? Nee hoor. Gelukkig kun je jezelf op uitstekende wijze indekken met een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers.

Maar dat kan ik toch helemaal niet betalen?

Een veelgehoorde klacht is dat de traditionele arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers vaak te prijzig en complex is. Daarom bestaan er nu arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, speciaal voor zzp’ers. Benieuwd naar de voordelen hiervan?

Je kunt de verzekeringen direct en makkelijk online afsluiten. Handig, want je bent vaak al te druk met andere zaken. Ook kun je zelf de hoogte van de premie bepalen en hiermee de hoogte van je verzekerde inkomen. En die premie? Die kun je gewoon opvoeren als fiscale aftrekpost. Perfect toch?

Een andere pluspunt is dat een aov verzekering voor zzp’ers soms zelfs hulp biedt bij preventie en re-integratie. Bijvoorbeeld bij het voorkomen van een burn-out of overspannenheid. Een geruststellend idee als je in een drukke business zit.

En mocht het toch misgaan en kom je thuis te zitten? Dan ben je in ieder geval verzekerd van inkomen. Bovendien kun je rekenen op goede steun om daarna weer aan de slag te gaan.

Kortom: wees goed voorbereid en regel deze verzekeringen, zodat je de focus zorgeloos op de leuke kanten van je onderneming kunt houden!

Triodos: Alles wat je moeten weten over de Triodos bank

Previous article

Zoveel geeft de gemiddelde Nederlander uit met kerst

Next article

You may also like