Huis & Tuin

Makkelijke en éénmalige aanpassingen om comfortabel en veilig thuis te blijven wonen

0

Wie slecht ter been is, wil het liefste zo lang mogelijk thuis wonen. Thuis is de plek waar je woont, maar waar je je ook het meest op je gemak voelt. Een plek om uit te rusten, jezelf te vermaken en om mensen uit te nodigen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan ondernemen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Lees je mee?

Comfortabel wonen staat natuurlijk ook gelijk aan veilig wonen. Zeker wanneer je meer op leeftijd bent, is het belangrijk dat je woning niet alleen comfortabel is. Maar zeker ook dat het veilig is. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen rondom het douchen, traplopen en beveiligingsoplossingen voor bij de deur.

Schaf handige hulpmiddelen aan

Allereerst zijn er makkelijke oplossingen te realiseren waardoor je je eigen mobiliteit een beetje ondersteunt. We kennen natuurlijk allemaal de traplift waardoor traplopen een stuk veiliger wordt. Maar dat niet alleen. Ook een sta op stoel kopen, biedt mooie ondersteuning. Deze speciale stoel is zo ontworpen dat je door middel van een afstandsbediening jezelf als het ware omhoog kunt krijgen. De stoel wordt haar verticaal neerzet zodat je gemakkelijk op beide benen kunt komen te staan. Zeker wanneer je niet meer zo mobiel bent, kan het lastig zijn om uit een leesstoel, fauteuil of lage bank te komen.

Meer weten over het aanschaffen van een sta-op-stoel? Neem eens een kijkje bij meubelzorg.nl.

Pak ook vaste onderdelen in de woning aan

Een traplift, scootmobiel of sta-op-stoel zijn oplossingen die vaak extern door een bedrijf wordt geleverd of gemonteerd. Maar je kan er ook over nadenken om sommige vaste dingen in het huis aan te pakken voor meer comfort en mobiliteit. Denk bijvoorbeeld aan een inloopdouche. Een inloopdouche is zo ontwikkelt dat je niet je been hoog hoeft te tillen om bijvoorbeeld in een bad te gaan staan. En denk zeker ook aan het verwijderen van alle drempels in huis, zodat je gemakkelijk met een rolstoel of rollator door het huis kunt bewegen. In de keuken zou je bijvoorbeeld de vaatwasser hoger kunnen bevestigen zodat je niet steeds heel diep hoeft te bukken. En er zijn keukens ontwikkelt waar je met je rolstoel onder kunt schuiven zodat je veiliger kunt koken.

Veiligheidssysteem voor in en rondom het huis

Onder comfortabel wonen valt dus ook veilig wonen. Wanneer je minder mobiel bent, door bijvoorbeeld je leeftijd of omdat je een handicap hebt, kan het zijn dat je slachtoffer wordt van mensen die hier misbruik van willen maken. Juist daarom is het verstandig om te kiezen voor een camerasysteem bij de voordeur. Dan kan je van tevoren bekijken wie er voor de deur staat, voordat je helemaal die kant op gaat. Dat is niet alleen makkelijker, maar ook veiliger. Zeker wanneer het al laat op de avond is. Ook kun je andere systemen op je deuren laten bevestigen. Zodat alles direct goed op slot is wanneer je bijvoorbeeld naar bed gaat.

Een ander mooi systeem hiervoor is van Google Alexa. Sluit bijvoorbeeld je muziekinstallatie aan op dit apparaat en je kunt Google Assistant vragen om jouw favoriete muziek aan te zetten terwijl heerlijk ontspant in je sta-op-stoel!

Waarom kiezen voor een elektrische fietsspecialist in plaats van een gewone fietswinkel?

Previous article

Koffiemachine: Een koffieoplossing speciaal voor kleine bedrijven

Next article

You may also like