Gezond

Waarom kiezen voor een elektrische fietsspecialist in plaats van een gewone fietswinkel?

0

Steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets. Niet alleen ouderen, maar ook de jongere generatie. Hier lees je waarom dit is.

We gaan niet moeilijker doen dan nodig. Zo denken veel Nederlanders. Zo kozen in totaal dit jaar 60% bij een nieuwe fiets gelijk een elektrische. Dit deden ze bij allerlei verschillende fietsenwinkels. Maar wij zien ook een toename aan het aantal elektrische fietsspecialisten. Het gaat toch echt om een ander soort fiets en dat zien we terug in de hoeveelheid verkopers. Maar waarom nu kiezen voor een elektrische fietsspecialist?

Waarom een elektrische fietsspecialist?

Het woord zegt het eigenlijk al: ‘fietsspecialist’. Dit is iemand die meer afweet van fietsen. Plak je daar een woord voor dat weet je van welk soort fietsen hij verstand heeft. Zeg je bijvoorbeeld een tandem fietsspecialist, dan weet je gelijk voor welke fietsen je bij hem aan de deur moet staan. Maar elektrische fietsen verdienen nog wat extra vernuftigheid. Zo zitten ze in elkaar met een heleboel elektronica. Je werkt met extra accu’s, kabels en bordcomputers. Hier moet je echt verstand van hebben zoals bij Stella.nl. Bij een gewone fietswinkel kunnen ze wel advies geven, maar ze zullen zichzelf geen specialisten kunnen noemen.

Redenen om te kiezen voor een elektrische fiets:

Een elektrische fiets heeft veel voordelen. Zo kan jij je sneller verplaatsen en zorgt het voor meer comfort op de weg. Wij geven hieronder een aantal redenen waarom jij nog meer zou moeten kiezen voor een elektrische fiets in 2022:

Je wordt gezonder

Je zou denken dat je door een elektrische fiets juist minder gaat bewegen, maar niets is minder waar. Zo kies je er sneller voor op de fiets te pakken in plaats van de auto. Er zijn veel consumenten die dit jaar een elektrische fiets hebben gekocht en de auto de deur uit hebben gedaan. Soms leggen ze nu afstanden van boven de 10 kilometer af die ze met een normale fiets nooit hadden gefietst.

Een schoner Nederland

Hierboven vertelden wij dat steeds meer mensen de auto de deur uit deden. Hierdoor belasten we het milieu minder. Je pakt vaker de fiets en een elektrische fiets stoot veel minder uit dan een auto. Heb jij zonnepanelen op het dak liggen en laad je hiermee de fiets op? Dan ben jij helemaal goed bezig.

Minder zorgkosten

Ook ouderen fietsen meer dan gemiddeld tegenwoordig door de elektrische fietsen. Waar ouderen eerder nog zouden stoppen met fietsen omdat ze last krijgen van bepaalde kwaaltjes kunnen ze nu nog jaren doorfietsen. Doordat ouderen in beweging blijven wordt de druk op de zorg minder en ontstaan er minder zorgkosten op de lange termijn.

Meer tijd over

Wij Nederlanders houden van werken en zijn maar al te graag in de weer. ‘’Tijd is geld’’ zeggen we ook weleens, en met een elektrische fiets bespaar je een hoop tijd. Zo bespaar je op het fietsen tot wel 30%. Woon jij in een grote stad dan zouden we altijd aanraden om een fiets te nemen, zo ben je ook nog eens sneller op het werk.

Wil jij meer feitjes over elektrische fietsen? Lees dan dit artikel.

Goud inleveren? Zo pak je het aan

Previous article

Makkelijke en éénmalige aanpassingen om comfortabel en veilig thuis te blijven wonen

Next article

You may also like