Handig

Meer ruimte nodig? Schuurwoning is de oplossing

0

Ben je op zoek naar meer ruimte? Dan is een schuurwoning misschien een goed idee. Het heeft namelijk een open en efficiënte vorm. Daardoor biedt het veel meer ruimte dan je denkt. Het mooie is ook nog eens dat je zelf kunt kiezen of je de woning een eenvoudige of moderne uitstraling geeft.

Je woning lijkt groter

Naast dat een schuurwoning meer ruimte biedt, lijkt het ook nog eens optisch groter. Dat komt doordat in een schuurwoning meestal grote ramen worden geplaatst. Door die grote ramen valt veel licht binnen. Houd je van grote, lichte ruimtes, dan is de schuurwoning dus een prima match met jouw behoeften.

Op een schuurwoning is genoeg ruimte om zonnepanelen te integreren in het dak. Ook kun je dubbele beglazing plaatsen in de grote ramen, en kun je extra isolatie plaatsen in de buitengevel en het dak. Op die manier kun je de woning ook nog eens flink verduurzamen. Ook als je vrijstaand wilt wonen, is dat geen probleem. De nieuwbouw van een vrijstaande woning kan ook zeker een schuurwoning zijn.

Perfect voor mensen die van landelijk houden

Eerlijk is eerlijk: een schuurwoning is niet voor iedereen weggelegd. Het is vooral geschikt van mensen die van rust, ruimte en landelijk wonen houden. Natuurlijk kan niet iedereen een boerderij kopen, maar met een schuurwoning krijg je het gevoel van landelijk leven wel.

De landelijke stijl is al jarenlang een trend. En dat zal waarschijnlijk ook zo blijven, want sommigen noemen het zelfs ‘tijdloos’. Een schuurwoning zal je dus niet vervelen. Zelfs niet als je er een wat modernere draai aan geeft. Wat dat betreft, kun je de woning helemaal naar je eigen smaak configureren. Een schuurwoning bouwen gebeurt helemaal aan de hand van jouw wensen.

Goed voor het milieu

Bij het woord ‘schuur’ denk je nu niet meteen aan een energiezuinig en gasloos huis. Niets is minder waar, bij de schuurwoning. Je kunt je woning zo laten opleveren, dat je niet meer van gas afhankelijk bent. Daarnaast zit een schuurwoning tegenwoordig bomvol isolatie. En je kunt er ook voor kiezen het huis modulair te laten bouwen.

Doordat je de woning laat bouwen met energiezuinige materialen, heeft je huis een kleine impact op het milieu. Dat past helemaal in de gedachte van het landelijk wonen: in contact staan met de aarde en met je omgeving. Een schuurwoning is een prima keuze als je én mooi, én rustig, én duurzaam wilt wonen.

Duurzaam wonen: praktische tips voor een milieuvriendelijk huis

Previous article

Zo werk je het huis netjes af

Next article

You may also like