Algemeen

Zo werk je het huis netjes af

0

Bij veel klussen binnenshuis en aan de buitenkant van je huis zeggen we vaak: ‘een goed begin is het halve werk’. Natuurlijk is dat zo, maar het eindresultaat mag er ook wezen. Een perfecte voorbereiding wil nog niet zeggen dat je direct van het resultaat kunt genieten, want misschien heb je nog helemaal niet overwogen hoe je alles eigenlijk gaat afwerken. Daarom vind je in dit artikel handige tips hoe je alles in je woning zo netjes mogelijk kunt afwerken. Dan kan het genieten pas echt beginnen.

 

Ga voor het juiste materiaal

De keuze in materiaal kan doorslaggevend zijn in de mate waarin jij van je huis kunt genieten. Dat heeft niet alleen met uitstraling te maken. Hoewel veel mensen zweren bij hout als bouwmateriaal, is dit niet per se het materiaal met de meest handige eigenschappen voor binnen- en buitenshuis. Hout is namelijk niet weerbestendig, wat betekent dat vocht en wind veel invloed hebben op de staat van het materiaal. Zo kan hout na langdurige blootstelling aan het weer gaan rotten of kan de bewerking van het hout gaan bladderen. Dan kun je weer opnieuw beginnen. Een goede afwerking begint dus eigenlijk al bij het kiezen van het materiaal. Voor een mooie afwerking waar je nog lang van kunt genieten én die vaak in een keer klaar is, kun je kiezen voor kunststof als bouwmateriaal.

 

Kies voor een dakrand

Een slimme manier om de buitenkant van je huis netjes af te werken en direct bij te dragen aan de uitstraling van je huis, is door een dakrand te laten plaatsen. Een dakrand is in verschillende materialen te verkrijgen, waaronder kunststof. Deze wordt, zoals de naam al aangeeft, onderaan het dak geplaatst. Het is niet alleen een mooie afwerking van de dakpannen, maar zorgt er ook voor dat het regenwater en eventuele bladeren niet langs de muren van het huis lopen. Een dakrand is dus multifunctioneel. Let er wel op dat kunststof niet hetzelfde te bewerken is als hout. Voor een dakrand op maat die aan de juiste isolatie vereisten voldoet, kun je het beste de professional inschakelen.

 

Onderschat het nut van een koof niet

Een koof is eigenlijk een makkelijke en slimme manier om bedrading en leidingen uit het zicht weg te werken. Je hebt vast wel een ruimte in het huis waar bedrading of leidingen zichtbaar zijn. Als je gaat verbouwen, is dit het beste moment om dit soort ruimtes direct aan te pakken. Dat kan dus met een koof. Een koof kan overigens ook geplaatst worden om de keuken afzuiging weg te werken. Bovendien kun je een koof ook als versiering in een ruimte verwerken. Zo kun je lichtspotjes in een koof verwerken of kun je een sierlijst op de koof aanbrengen. Dat maakt ook deze manier van afwerken weer multifunctioneel.

Meer ruimte nodig? Schuurwoning is de oplossing

Previous article

Dit is hoe jij als hobbyfotograaf jouw foto’s naar een hoger niveau kunt tillen!

Next article

You may also like