Handig

Mooie routes binnen Europa om met de motor te reizen

0

Het is een droom van veel motorrijders: een roadtrip maken met hun motor. Als je je motorrijbewijs hebt gehaald, is waarschijnlijk het eerste wat je zou willen doen motorkleding kopen en op een zonnige dag op de motor springen om van de mooiste uitzichten te kunnen genieten op jouw grote tweewieler. Ook vakanties op de motor zijn onder motorliefhebbers enorm geliefd, omdat je naast motorrijden dan ook nieuwe plekken kunt ontdekken en kan genieten van een Italiaanse pasta of Spaanse tapas. Als je nog op zoek bent naar routes binnen Europa om met de motor af te leggen, dan ben je op het goede adres: dit zijn onze favoriete routes met de motor door Europa. 

Stelviopas in Italië

Heb je vroeger ook trouw Top Gear gekeken? Volgens Jeremy Clarkson, de hoofdpresentator van het programma, is Stelvio de mooiste weg ooit. Ja, echt! Dit is een prachtige route die ook perfect is om af te leggen met de motor. De Passo dello Stelvio, die je ook kunt jennen onder de naam Stelviopas, kun je vinden in de Italiaanse alpen. Omdat de Stelvio één van de weinig gebieden in de Alpen is waar je verharde bergpassen vindt, is deze route zeker geliefd onder motorrijders. Deze route is in de periode tussen medio mei en eind september. Zeker aan te raden – dan kun je ook uitgaan van goed weer.

Côte d’Azur

Langs de kust van Zuid-Frankrijk kun je prachtig door de bergen rijden terwijl je uitzicht hebt op de prachtige lichtblauwe middellandse zee. Begin bijvoorbeeld bij Monaco, en rijdt vanaf daar door naar Saint-Tropez of Menton, een plaatsje aan de Italiaanse kust. De haarspeldbochten in de bergen kunnen soms een uitdaging zijn, maar zijn niet minder de moeite waard om wel te gaan rijden. De adembenemende mooie blauwe natuur en de pittoreske Franse kustplaatsjes maken dat deze roadtrip zeker de moeite waard is, al helemaal met de motor. 

Transfagarasan

De Transfagarasan in Roemenië is ook een razend populaire route onder veel motorrijders. Wat deze weg zo bijzonder maakt? Misschien dat je bij een roadtrip of een vakantieland niet direct aan Roemenië denkt, maar dat is zonde: het land heeft ontzettend veel moois te bieden. Het bijzondere aan deze route is dat hij alleen in de zomers geopend is voor verkeer. De top, op 2.134 kilometer hoogte, kun je bereiken door door de eindeloos veel haarspeldbochten te rijden. De route is 90 kilometer lang en daardoor perfect voor een mooie motorrit. 

Trollenroute

Ook in Scandinavië kan je veel mooie motorritten maken. De trollenroute in Noorwegen heeft een misschien een wat aparte naam, maar dat komt omdat de Noorse naam van deze route Trollstigen is. De route is 20 kilometer lang en telt 11 haarspeldbochten. Als je de top bereikt hebt wordt je niet alleen beloond met prachtig uitzicht, maar kun je ook naar de watervallen in de omgeving kijken. Noorwegen is zeker een bezoekje met de motor waard en heeft prachtige natuur en een goed klimaat voor motorrijders te bieden. 

Het belang van jaarlijks je verzekeringen checken

Previous article

Hoe kies je de mobiele telefoon die voldoet aan de meeste van jouw digitale behoeften?

Next article

You may also like