Handig

Nationale parken van Amerika ontdekken? Regel nu je ESTA

0

Ben jij een natuurmens? De natuur in de Verenigde Staten is fenomenaal. Dat komt onder andere omdat het land zo ongelooflijk groot is. Hierdoor zijn de natuurparken gigantisch. En dat niet alleen het landschap is ook nog eens spectaculair. Er valt genoeg te ontdekken op dit continent! We vertellen jou graag over de drie mooiste parken van Amerika en hoe je ervoor zorgt dat je er ook echt gaat komen. Lees je mee?

Heb jij nu al zin om straks deze mooie nationale parken te gaan ontdekken? Dan is het belangrijk dat je jouw reis goed voorbereid. Naast dat je een vliegticket en een goede planning moet hebben, moet je ook een digitale reisvergunning hebben. Dit noemen we een visum. Je kan tegenwoordig heel gemakkelijk en snel online jouw ESTA aanvragen. Zodat je zonder zorgen op het vliegtuig kan stappen!

Op pad in de natuur

Er zijn in Amerika ruim zestig verschillende natuurparken. Tel je Canada erbij op dan kom je over de honderd natuurparken uit. Genoeg om een aantal weken zoet mee te zijn natuurlijk! Maar deze drie natuurparken ken jij hoogstwaarschijnlijk al wel. Dit zijn namelijk de drie meest bekende natuurparken van Amerika:

1. Grand Canyon National Park

In Arizona vind je dit prachtige natuurpark. Het is het meest bekende park van Amerika. Met een oppervlakte van 4.926 km². Daarnaast is dit park bekend van de grote kloof. Dit kwam door de Colorado rivier die door de jaren heen de bodem heeft weten uit te slijpen. Je kan hier wandelen, raften op de rivier of de Havasu Falls bezoeken.

2. Yellowstone National Park

Dit park is nog groter dan het vorige en heeft een oppervlakte van 8.991 km². Het park loopt door drie staten, namelijk Wyoming, Montana en Idaho. Je vindt hier bergen, geisers, watervallen, merken en kloven. Maar ook heerlijke warmwaterbronnen en je kan buffalo’s in het wild zien grazen.

3. Yosemite National Park

In Californië vind je ook prachtige landschappen. Op een gebied van 1200 km² zie je heel veel rotsformaties en hele hoge watervallen. Dit park is ook bekend om de vele klimactiviteiten. Bijvoorbeeld klimmen op de Half Dome of El Capitan. Maar je kan deze rotsformaties ook gewoon bewandelen op de mooie wandelpaden.

Wil je extra goed voorbereid op pad gaan? Je kan vaak ook online al jouw tickets voor het nationale park regelen.

Het juiste soort energiecontract afsluiten

Previous article

Jouw omzet verhogen door meer organisch website verkeer

Next article

You may also like