Geld

Het juiste soort energiecontract afsluiten

0

Hoe weet je nu als ondernemer wat voor jou het juiste energiecontract is? Energie vergelijken zakelijk helpt je om de laagste prijs te vinden. Is dit echter wel het enige waar het om gaat? Het is goed om eens te bekijken welke soorten contracten er eigenlijk zijn en met welk type contract jij goed af bent. Op die manier wordt het ook wat gemakkelijker om te bepalen wat je nu eigenlijk moet doen. Het hoeft gelukkig niet heel lastig te zijn, mits je maar weet waar je op moet letten als je op zoek gaat.

Het echte zakelijk energiecontract
In de eerste plaats is het voor een ZZP’er natuurlijk heel belangrijk om een zakelijke contract af te sluiten. Ook wanneer je gewoon thuis je kantoor hebt. Het is namelijk zo dat je wel moet zorgen dat je zakelijk alles goed voor elkaar hebt. Daar hoort dus ook je energie bij. Het is nogal een verschil om zakelijk de energie te betalen, of om dit privé te doen. Het is dan wel belangrijk om te weten hoe je dit moet aanpakken. Dat is thuis natuurlijk wel iets nauwer sluitend dan op een kantoor. Dat is belangrijk.

Het voordeel goed benutten
Wat is dan de reden om voor een echt zakelijk contract te gaan? Eigenlijk komt dit natuurlijk neer op de kosten. Zo wil je als ondernemer bijvoorbeeld de BTW eruit halen. Dat is een zakelijk voordeel dat je kunt hebben. Alleen moet je wel goed opletten hoe je dat doet. Wil je er namelijk zeker van zijn dat je ook echt voordeel hebt? Dan moet het contract natuurlijk niet een dermate hoge prijs hebben dat je zelfs met aftrek nog altijd duur uit bent. Daarom is ook voor dit soort contracten het vergelijken nog altijd waardevol.

Meer verbruik door zaken
Het afsluiten van een zakelijk contract als ZZP’er is op een specifiek moment van meerwaarde. Dat is namelijk op het moment dat je energieverbruik thuis groter wordt door de zaken die je doet. Wanneer je als particuliere verbruiker wordt gerekend, dan beschikt je over net wat minder ruimte dan wanneer je een zakelijke verbruiker bent. Het is natuurlijk wel zo dat de kosten voor je aansluiting ook omhoog gaan dan. Bedenk wel dat je bijvoorbeeld door de BTW weer gunstig uit kunt komen. Het is dus belangrijk om dit op correcte wijze af te wegen allemaal.

Gebruik een goede vergelijkingstool
Om het voor jezelf wat gemakkelijker te maken, hoef je lang niet alles zelf uit te zoeken. In plaats daarvan gebruik je gewoon de middelen die daarvoor beschikbaar worden gesteld. Je kunt bijvoorbeeld de tools om te vergelijken gewoon online vinden. In dat opzicht is het goed om te weten waar je als zakelijke gebruiker de actuele waardes van de contracten kunt vinden. Met enkele klikken met de muis weet je dan dus ook precies waar je aan toe bent. Dat is dus wel zo gemakkelijk. Je hebt dan zelf verder nergens omkijken naar als ondernemer.

Een perfecte haard zonder afvoerleidingen

Previous article

Nationale parken van Amerika ontdekken? Regel nu je ESTA

Next article

You may also like