Huis & Tuin

Rioleringsproblemen snel laten verhelpen

0

Wanneer je te maken hebt met een verstopte riolering is dat bijzonder onpraktisch. Zo zorgt een verstopping van de gootsteen voor een aanhoudend vuile vaat. En is een verstopping in de douche heel vervelend als je nét je haren wilde wassen. Een verstopte riolering beperkt je in je dagelijks handelen. Het komt altijd slecht uit en een snelle oplossing is daarom ook wenselijk.

Diverse soorten rioleringsproblemen

Alvorens een rioleringsprobleem verholpen kan worden, moet de oorzaak van het probleem worden gevonden. Verstoppingen kunnen in huis op allerlei verschillende plekken voorkomen. Een veelvoorkomende plek voor verstoppingen is de gootsteen in de keuken. Een verstopping wordt hier vaak veroorzaakt door veelvuldig en helaas ook verkeerd gebruik. Daarnaast worden er ook vaak verstoppingen in de afvoer in de badkamer gezien. Tevens is een verstopping van het toilet een regelmatig voorkomend probleem. Kamp jij met een verstopping op een van deze plekken in huis? Of vermoed je dat er sprake is van een grootschalige verstopping in de riolering? En ben je daarnaast woonachtig in (de omgeving van) Den Bosch? Schakel dan ontstoppingsbedrijf Den Bosch in voor een snelle oplossing.

Zo ontstaan verstoppingen

Op diverse plekken in huis kunnen verstoppingen voorkomen. Maar hoe ontstaan deze verstoppingen eigenlijk? Een verstopping is een ophoping van materialen. Als gevolg van deze ophoping kan het water niet meer goed wegstromen. Dit is het moment waarop jij zult gaan merken dat er iets niet in de haak is met je afvoer. Een verstopping ontstaat wanneer er te veel materialen of onjuiste materialen in de afvoer worden gedeponeerd. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan etensresten die dagelijks via de gootsteen worden weggespoeld. Ook een verstopping in de douche ontstaat op een soortgelijke manier. Meestal zijn grote hoeveelheden haren in de afvoer van de douche de oorzaak van de verstopping.

Wat kun je zelf doen?

Een verstopping van de afvoer is vaak het gevolg van menselijk handelen. In sommige gevallen had je de verstopping zelf niet kunnen voorkomen. Maar in veel gevallen kan dit wel. Wanneer je bijvoorbeeld dagelijks etensresten uit de gootsteen verwijdert, verklein je de kans op een verstopping. Dit geldt ook voor de douche. Maak regelmatig het afvoerputje in de douche schoon. Zo voorkom je dat grote hoeveelheden haar zich gaan ophopen in de afvoer. Ook bij het toilet is het belangrijk om alert te zijn omtrent hetgeen je doorspoelt. Heb je bijvoorbeeld geklust? Spoel dan geen cementresten of verf door het toilet. Deze materialen veroorzaken namelijk gemakkelijk een verstopping. Onverhoopt toch last van een verstopping? Laat deze dan door een expert verhelpen.

Besparen op verf, verstandig of niet?

Previous article

5 goede redenen om naar Zeeland te verhuizen

Next article

You may also like