Huis & Tuin

Tips om je home office te optimaliseren

0

Thuiswerken vergt vaak net een wat andere focus dan werken op kantoor. Thuis heb je vaak een stuk meer afleiding, bijvoorbeeld omdat je was net klaar is of omdat je kat ineens op je schoot springt. Omdat het werk vaak af moet, of het nou thuis of op kantoor is, is het wel zo fijn om wat extra tips te hebben om je home office te kunnen optimaliseren. Benieuwd hoe je nóg productiever kunt worden op je thuiswerkplek? Dit zijn de beste tips.

De juiste verlichting

Wist je dat de juiste verlichting heel veel kan betekenen voor jouw productiviteit? Zo is er een onderzoek op scholen uitgevoerd, waarbij kinderen met grote ramen in het klaslokaal werden vergeleken met kinderen met kleine ramen. Wat bleek? Kinderen die in het klaslokaal met grote ramen zaten, waren 15% sneller met rekenen en 23% sneller in lezen. Een belangrijke feature om ook in je thuiskantoor toe te passen, dus. Ook als je niet per se veel licht hebt in je home office, zou je wel lampen aan kunnen schaffen die daglicht nabootsen. Deze zogeheten daglichtlampen schijnen echt een verbeterde focus te bieden.

black and silver laptop on brown wooden rack

Staan

Tegenwoordig zie je het steeds vaker voorbij komen: bureaus waar je aan kunt staan of soms zelfs fietsen. Het grote voordeel van deze bureaus is dat het beter is voor je houding, omdat constant voorover gebogen zitten niet bepaald goed is voor je rug, schouders en nek. Ook loopt het bloed in je lichaam beter door, wat ook zorgt voor meer bloed in de hersenen en dus meer concentratie. Het enige nadeel is echter dat je staan misschien niet ontzettend lang volhoudt. Daarom is een elektrisch zit-sta bureau een perfecte oplossing, deze combineert namelijk het beste van twee werelden en bied je de mogelijkheid om zowel te staan als te kunnen zitten aan je bureau.

Zorg voor een opgeruimde werkplek

Als je geen rommel in of rondom je kantoor hebt liggen, heeft je hoofd alle ruimte om vrij te kunnen denken en je creativiteit te laten werken. Daarnaast kan rommel afleiden. Een opgeruimd bureau is een opgeruimd hoofd wordt wel eens gezegd, en dat is echt zo, hebben meerdere onderzoeken bewezen.

 

De Usenet Clients voor de leergierige allesweter!

Previous article

Waarom inhuren van een verhuisbedrijf heel fijn is

Next article

You may also like