Huis & Tuin

Top 3 waterafstotende raamdecoratie voor keukens en badkamers

0

De keuken en badkamer hebben één ding gemeen: Water ligt op de loer. De meeste raambekleding gaat niet goed samen met vocht. Toch is het begrijpelijk dat je ook in deze ruimtes controle over lichtinval en privacy wil. Gelukkig is er een oplossing: waterafstotende raamdecoratie. In dit artikel geven we je de drie beste opties. 

  1. Aluminium jaloezieën

Al jaren zijn aluminium jaloezieën de meest gekozen vorm van raamdecoratie in vochtige ruimtes. Logisch, want ze zijn goed bestand tegen vocht. Ook bieden ze vele mogelijkheden wat betreft privacy en lichtinval. De lamellen kunnen immers op vele standen worden gekanteld. Bovendien zijn aluminium jaloezieën erg voordelig. Ga je voor een moderne of industriële uitstraling? Dan passen aluminium jaloezieën hier erg goed bij!

  1. PVC jaloezieën

Houten jaloezieën zijn razend populair. Helaas gaan zijn hout en water geen goede combinatie. Water op hout kan namelijk vlekken veroorzaken en voor verkrommingen zorgen. In eerste instantie lijkt houten raamdecoratie dus niet geschikt voor de keuken en badkamer. Toch is er een oplossing: Houtlook jaloezieën. Deze zijn gemaakt van PVC. Dit materiaal is goed bestand tegen vuil en vocht. PVC jaloezieën zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Vooral PVC jaloezieën met houtnerf lijken sprekend op het origineel. Bovendien is deze plastic variant ook nog eens een stuk scherper geprijsd!

  1. Plisségordijnen

Ook plisségordijnen lijken in eerste instantie niet geschikt voor vochtige ruimtes. Deze raamdecoratie is immers gemaakt van stof. Toch is er een oplossing: Luxaflex Plissé Shades met DustBlock. DustBlock is een speciale vocht- en vuilafstotende stof. Ideaal dus voor badkamers en keukens! Plisségordijnen geven je interieur een warme uitstraling. Bovendien bieden ze ontzettend veel privacy en lichtinval mogelijkheden. Vooral wanneer je kiest voor top down – bottom up plisségordijnen. Dit betekent dat het gordijn van zowel boven als onder geopend kan worden.

Wordt de ruimte goed geventileerd? En staat het raam niet pal naast de kraan of douche? Dan kan je ook andere vormen van raamdecoratie overwegen. Is dit niet het geval of wil je simpelweg het zekere voor het onzekere? Dan zit je met bovenstaande opties altijd goed!

5x Tips om leren prioriteiten te stellen

Previous article

Wie zal het Covid-19-vaccin vinden?

Next article

You may also like