Gezond

Wie zal het Covid-19-vaccin vinden?

0

Sinds het Coronavirus aan het begin van het jaar de wereld heeft verovert en zich als een lopend vuurtje blijft verspreiden, wordt de race om een vaccin te vinden elke maand steeds wanhopiger. Een proces dat normaal gesproken tien jaar in beslag zou nemen, wordt nu binnen een paar maanden gepropt en farmaceutische bedrijven werken halsoverkop om als eerste een vaccin tegen het dodelijke virus te ontdekken. Het is een ongekende tijd voor de gezondheidszorg, en op hun beurt laten farmaceutische bedrijven de aandelenmarkt op ongekende manieren opschudden. Aandelenhandel in deze bedrijven is een zeer interessant verhaal geworden om te volgen, aangezien een groot aantal factoren hun marktprestaties beïnvloeden en de dingen drastisch kunnen veranderen.

Race om een vaccin te vinden

Alle ogen zijn momenteel gericht op de farmaceutische industrie in de strijd om een vaccin tegen het virus te vinden. Een biotechbedrijf in Maryland genaamd Novavax lijkt enige vooruitgang te hebben geboekt in hun vaccinontwikkeling, met een positieve immuunrespons bij dieren die de strijd tegen het virus zouden kunnen helpen. Het vaccin zal binnenkort in Australië worden getest op de effectiviteit ervan op mensen.

Biotechbedrijf Moderna heeft een vaccin ontwikkeld dat vanaf 15 maart 2020 in klinische proef is geweest en eruit ziet als een andere koploper in de vaccinrace. Moderna’s aandeel bereikte extreme hoogte nadat hun klinische proeven onlangs enige belofte lieten zien, met een stijging van 200% tussen januari en juni 2020,       ook raakten 7 van de bedrijfsleiders hierbij betrokken en verkochten hun aandelen.

Op dezelfde manier steeg het Pfizer-aandeel met iets meer dan 3%, aangezien hun klinische proef, samen met het in Duitsland gevestigde biotechbedrijf BioNTec, goede resultaten opleverde.

Hoewel antilichamen die door deze bedrijven zijn ontwikkeld een soort bescherming tegen Covid-19 kunnen bieden, is dit niet noodzakelijk een permanente oplossing en wetenschappers kunnen niet garanderen dat mensen niet opnieuw geïnfecteerd kunnen raken. Wetenschappers zijn echter voorzichtig optimistisch dat ze mogelijk tegen 2021 een vaccin kunnen vinden.

Dergelijke ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor farmaceutische bedrijven op de aandelenmarkt en geven beleggers de ruimte om met een microscopische lens naar deze aandelen te kijken om te bedenken wat er vervolgens in deze sector zou kunnen gebeurem. Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de vaccinrace is de sleutel tot het nemen van weloverwogen beslissingen over aandelenhandel in de gezondheids- en farmaceutische sector op dit moment. Sommige beleggers zeggen dat langetermijninvesteerders bijzondere aandacht moeten besteden aan farmaceutische bedrijven wanneer ze de klinische proefstadia van het vaccin bereiken, aangezien dit het potentieel voor beweging binnen de markt lijkt aan te duiden, dit omdat deze proeven voor een bedrijf een make-or-break kunnen zijn..

Farmaceutica staan centraal

Hoewel veel industrieën tijdens Covid-19 een neergang op de aandelenmarkt hebben meegemaakt, lijken sommige farmaceutische bedrijven de uitzondering te zijn. Bedrijven als Gilead Sciences (Nasdaq) maken furore in de strijd tegen het virus met hun product Remdesivir, een van de koplopers in de strijd tegen het virus, met positieve resultaten bij zowel dieren als mensen. Het medicijn geneest echter niet en in feite heeft nog geen enkel bedrijf een vaccin gevonden. Daarom is er onzekerheid op de aandelenmarkt als het gaat om investeringen in farmaceutische bedrijven, maar het lijkt momenteel een van de meest opwindende industrieën op de markt.

In termen van farmaceutische aandelen voor 2020 heeft het derde kwartaal onthuld dat Cronos Group Inc. (CRON.TO) als beste uit de bus kwam, Amphastar Pharmceuticals Inc. (AMPH) het snelst groeide en Neuleukin Theraputics Inc. (NLTX) de snelste bewegingen had.  Wat zou er in de tweede helft van 2020 kunnen gebeuren? Zoals de eerste helft van dit toch wel aparte jaar al heeft laten zien,  heel veel. Waar geen twijfel over bestaat is dat de race om een echt werkend vaccin te vinden waarschijnlijk voorgezet zal worden.

Investeren in farmaceutische aandelen

Mocht u willen investeren in farmaceutische aandelen in de vorm van CFD’s, dan kan dat via het beleggingsplatform Vestle. Met meer dan 800 CFD’s om uit te kiezen, biedt Vestle een brede selectie aan beleggingsopties. Bij Vestle willen we ervoor zorgen dat u beschikking heeft tot de juiste tools en kennis om gemakkelijk te beleggen. We hebben beleggingscoaches die u persoonlijk kunnen assisteren met elke vraag en u de ins en outs van ons beleggingsplatform kunnen laten zien. We bieden ook gratis signalen, tutorials en verschillende leermiddelen tijdens ons 2 weken durende opstartpakket. Volg Vestle op Facebook voor informatie over beleggen en neem weloverwogen beleggingsbeslissingen.

Vestle (voorheen handelend onder de naam iFOREX) is een handelsnaam van iCFD Limited, die door de Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC) is gelicentieerd en gereguleerd onder vergunningnummer 143/11. Het materiaal in dit document zijn gecreëerd in samenwerking met Vestle en mag op geen enkele wijze worden uitgelegd, expliciet noch impliciet, direct noch indirect, als beleggingsadvies of als aanbeveling of suggestie voor een beleggingsstrategie met betrekking tot een financieel instrument, op welke manier dan ook. CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico met zich mee van snel oplopende verliezen. 84.6 % van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. De in dit document vermelde resultaten uit het verleden of gesimuleerde resultaten uit het verleden vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. Let op: berekeningen van in het verleden behaalde resultaten kunnen de futures vertegenwoordigen en niet de onderliggende waarde. Volledige disclaimer: https://www.vestle.nl/legal/analysis-disclaimer.html

Top 3 waterafstotende raamdecoratie voor keukens en badkamers

Previous article

5 Toiletbril trends van 2020: zo zit je nu hip op de plee

Next article

You may also like