Handig

Vervoer van de toekomst: niet bezitten, maar gebruiken

0

De maatschappij is ingericht op consumeren. Er wordt ingespeeld op steeds nieuwer, beter en mooier, waardoor het één na het ander wordt afgedankt zodra er een nieuwe versie te verkrijgen is. Denk alleen maar aan alle ontwikkelingen rondom nieuwe telefoons, maar zeker ook aan auto’s, waarvan er om de haverklap een variant wordt ontwikkeld met eigenschappen die je echt niet kunt missen. Wat gebeurt er met al die auto’s die worden weggedaan maar eigenlijk nog prima functioneren?

Aandacht voor gebruik

Er kan veel geld worden verdiend aan consumenten, zolang je ze maar op de juiste manier weet te verleiden. Toch zijn er naast deze verdienconstructies, ook initiatieven die een efficiëntere aanpak hebben. Zo heb je voor vervoer in de stad bijvoorbeeld scooters, stepjes of zelfs auto’s, die je kunt ‘lenen’ wanneer je ze nodig hebt, en ze daarna weer klaarzetten voor iemand anders die er gebruik van wil maken. 

Een echt stads concept: in grotere steden kun je nauwelijks je auto goed kwijt, en er zijn vaak genoeg mogelijkheden om met het openbaar vervoer overal te komen. Die keren dat je dus eens met een auto moet, is de aanschaf van een eigen auto eigenlijk niet waard.

Leasecontracten

Wanneer je dagelijks een auto nodig hebt, is zo’n huurconcept niet zo handig. Wel kun je een auto leasen. Op die manier schaf je niet meteen de auto zelf aan, maar betaal je een vast maandbedrag waarmee je de auto kunt gebruiken, en is inclusief onderhoud, reparaties, verzekering en wegenbelasting. De auto blijft eigendom van het bedrijf waar je het leasecontract afsluit, en op die manier koop je niet steeds nieuwe auto’s, maar ruil je de auto als het ware in wanneer het contract afloopt.

Occasion lease

Private leasecontracten zijn er niet alleen voor peperdure auto’s die je eigenlijk niet kunt betalen. Integendeel, aan het leasen van occasions zitten ook een aantal voordelen. Zo betaal je een voordeliger maandtarief, en is de looptijd vaak ook nog eens een stuk korter dan bij een nieuwe auto. Zie je het rijden in een BMW of Volkswagen wel zitten maar past dat normaal gesproken niet binnen je budget? Kijk dan eens naar private lease bmw occasion of volkswagen occasion private lease.

Is het gebruiken of lenen van vervoersmiddelen de toekomst? De markt is nog steeds ingericht op de aanschaf van een eigen auto, maar de kans is groot dat dit met steeds meer aandacht voor het milieu gaat verschuiven naar een duurzamere manier.

Welke dozen zijn geschikt voor verschillende producten?

Previous article

Foto’s laten printen – waar moet je op letten?

Next article

You may also like