Trends

Vijf tips om je tuin een make-over te geven

0

Met het voorjaar in het verschiet kan het eens tijd worden om je te gaan buigen over een plan om de tuin te vernieuwen. Misschien kijk je al jarenlang tegen een saai grasveld van 3 bij 2 meter aan en ben je er zat van. Of zag je bij de nieuwe buurman van die inbouwspots die super veel sfeer geven aan de tuin. In dit artikel krijg je 5 tips om je tuin een make-over te geven.

Tip 1: Een nieuwe tuinset
Hoewel dit een grote kostenpost is, hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Misschien kan je je huidige set nog verkopen, waarna je er zelf een tweedehands set voor terughaalt. Je zal zien dat je nauwelijks verlies maakt en toch is een van de grootste objecten vervangen.

Tip 2: Planten
Of je nu een klimop tegen de schutting aan laat groeien of je je bloemenperkje weer opnieuw aanlegt: kies voor groen! Het geeft een gezonde sfeer aan je tuin en draagt bij aan het overleven van alles dat leeft. (Wees gerust, niet ineens alle insecten vliegen jouw tuin in).

Tip 3: Accessoires
Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar accessoires kunnen je tuin een persoonlijke touch geven. Denk hierbij aan een mooie canvas aan de muur of schutting of fleurige kussentjes bij de stoelen van de tuintafel.

Tip 4: Verlichting
Met verlichting kan je je tuin erg mooi aankleden. Misschien wil je een lamp boven de eettafel op de veranda, of zoek je iets wat meer gecentreerd is. Veel mensen kiezen voor wat imposantere lampen, die ze bijvoorbeeld naast een deur hangen. Een wat meer subtielere optie is om te gaan voor een wandspot.

Tip 5: Verven
Sommige dingen in je tuin, zoals een houten veranda of een schutting, zal je niet zo snel opnieuw (laten) aanleggen. Wel kun je deze simpel opknappen

De make-over van je tuin zal het beste lukken wanneer je van te voren een plan maakt. Zo kan je van factoren als tijd en geld een inschatting maken. Nu je de voorbereiding klaar hebt, rest alleen nog de uitvoering. Veel succes!

Zo verzorg jij dagelijks je huid op de beste manier 

Previous article

Werken in de machinebouw: dit kan je verwachten

Next article

You may also like