Nieuws

Voordeel websites zoals Groupon

0

Nederlanders staan erom bekent dat ze gierig zijn en graag zo min mogelijk willen uitgeven. Wanneer er uitverkoop is, gaan we massaal naar de stad om inkopen te doen en iedere week houden we de aanbiedingen van verschillende winkels bij, vooral van supermarkten. Sites en apps zoals Groupon doen het daarom erg goed in Nederland. In dit artikel volgen nog een paar websites, zoals Groupon.

Groupon is een website die wereldwijd lokale deals aanbiedt. Je kunt er producten kopen, zoals auto- en huisgereedschap, maar ook sieraden of kleding. Op de pagina ‘Hotel & Reizen’ kun je vakanties of overnachtingen boeken en iedere dag is er een landelijke deal. Alle producten, diensten en dergelijke zijn te koop met een flinke korting, vaak van meer dan 50%.

Om de deal door te laten gaan, moeten er wel genoeg mensen aan mee doen. Dit zorgt ervoor dat klanten met elkaar gaan praten over aanbiedingen en elkaar gaan overhalen. Vervolgens zorgt dat voor een grote naamsbekendheid.

Voor ondernemers is Groupon dus ook erg interessant. Zij kunnen bij Groupon een deal plaatsen, waar klanten vervolgens over gaan praten. Door de hoge korting en doordat de helft van de opbrengst van de deal naar Groupon gaat, maken bedrijven alleen geen winst op de deals. Het zorgt wel voor grote naamsbekendheid. Bij de vele klanten die de deal hebben gekocht, zit hoogstwaarschijnlijk een aantal nieuwe klanten voor het bedrijf.

Social Deal

Bij Social Deal kun je vouchers kopen van verschillende bedrijven. Ze verkopen deals voor restaurants en hotels, maar ook deals van bedrijven in de recreatie, wellness, beauty, speciaalzaken en sport. Daarnaast worden er cursussen en workshops aangeboden.

Er is dus voor klanten een enorm aanbod, met hoge kortingen. Vaak zit er nog een extra actie aan de deals vast. Wanneer drie vrienden van jou de deal kopen, dan is de deal voor jou gratis. Dit zorgt er natuurlijk voor dat er over de deals gesproken wordt en dat bedrijven bekender worden.

Ook op Social Deal is het voor veel bedrijven mogelijk om deals te plaatsen op en hiermee hun naamsbekendheid te vergroten.

Groupdeal

Waar Social Deal zich veelal richt op activiteiten en uitjes, richt Groupdeal zich meer op producten. Hoewel ze ook deals hebben op het gebied van beauty & wellness, cursussen, evenementen en weekendjes weg, zijn er vooral veel producten te koop, met hoge kortingen. Je kunt er allerlei producten kopen in de categorie ‘Wonen & Slapen’. Denk daarbij aan een bank, een bed of een mooie eettafel. Er is elektronica te koop en allerlei producten op het gebied van ‘Tuin & Klussen’ en ‘Mode & Verzorging’.

Iedere dag worden er dagdeals aangeboden en de kortingen daarvan kunnen wel oplopen tot 90%. Groupdeal is onderdeel van Telegraaf Media Groep, waar ook in wordt geadverteerd. Doordat het hier een onderdeel van is, ervaren klanten het al snel als een betrouwbare site.

Tripwise

In het domein van Reizen is je beste kans op korting via Tripwise.nl. Daar worden alle partijen zoals Expedia, Roompot, Droomparken etc in de gaten gehouden voor de laatste korting acties en kortingscodes. Vergeet dus niet midden in je bestel proces nog even naar Tripwise te browsen voor een coupon code.

iBOOD

Dit is een Europese website die met hoge kortingen allerlei producten verkoopt. iBOOD staat voor Internet’s best online offer daily. Zij richt zich uitsluitend op producten in de categorieën ‘Electronics’, ‘Home & Living’, ‘DIY’ en ‘Sport & Fashion. Je kunt hierbij denken aan batterijen, planten, een bladblazer of kleding. De website is al negen keer verkozen als website van het jaar.

Marktplaats

Als laatste is er natuurlijk Marktplaats, voor velen wel een bekende website. De website bestaat al bijna twintig jaar en is een van de populairste websites van Nederland. Particulieren kunnen er allerlei producten of diensten aanbieden, maar ook bedrijven kunnen dit doen. Zij kunnen advertenties op Marktplaats zetten, waardoor hun producten hier zichtbaar worden. Met ongeveer 2,1 miljoen bezoekers per dag, zal dit voor bedrijven zorgen voor een grotere naamsbekendheid.

Naast dat Groupon dus veel kan bieden aan gewoon klanten en aan ondernemers, kunnen Social Deal, Groupdeal, iBOOD en Marktplaats dit ook. Voor ons, gierige Nederlanders, is er dus online veel goedkoops te vinden.

Dit zijn de meest veelvoorkomende geheimen

Previous article

Nationale beroepengids: tips en soortgelijke sites

Next article

You may also like