GezondHandig

Wijn drinken met mate: hoe doe je dat eigenlijk?

0

Ben je gek op wijn? Dan heb je misschien moeite om je in te houden als je eenmaal begint met drinken. Hierdoor sta je de volgende ochtend op met een flinke kater. Als je hier telkens weer van baalt, is het tijd voor verandering. Je hoeft niet helemaal te stoppen met drinken, want je kunt ook minderen. Maar hoe drink je wijn met mate? Je ontdekt het in deze tekst.

Pas je drinktempo aan

Als het gezellig is, hebben sommige mensen de neiging om sneller te drinken. Het gevolg hiervan is dat je snel aangeschoten of dronken bent. Heb jij jezelf voorgenomen om voortaan met mate te drinken? Let de komende tijd dan eens op je drinktempo. Als jij je glas altijd eerder leeg hebt dan de rest, is het verstandig om minder snel te drinken. Hierdoor heb je minder snel ‘last’ van de wijn en daarnaast ben je de volgende dag een stuk fitter.

Kies voor wijn met een lager alcoholpercentage

Wie met mate wijn wil drinken, doet er goed aan om naar het alcoholpercentage te kijken. Hoe meer alcohol er in een wijn zit, hoe groter de kans dat je er de volgende dag last van hebt. Kies daarom eens voor wijn met een lager alcoholpercentage. In veel horecagelegenheden staat op de wijnkaart hoeveel alcohol erin zit. Wil je online wijn kopen? Kijk dan bij de specificaties wat het alcoholpercentage is. Je kunt eventueel ook eens een alcoholvrije wijn proberen.

Bestel een glas water bij ieder wijntje

Serveert een horecagelegenheid Brunello di Montalcino en ben je gek op deze wijn? Dan hoef je niet lang na te denken wat je bestelt. Overweeg naast het wijntje ook een glas water te bestellen. Dit helpt je om wijn met mate te drinken. Doordat er twee glazen voor je staan in plaats van één, drink je automatisch langzamer. De meeste mensen nemen na iedere slok wijn namelijk een slok water. Hierdoor doe je langer met je wijn. Dit verkleint niet alleen de kans op een kater, maar is ook nog eens goed voor je portemonnee.

Zorg dat je voldoende gegeten hebt

Je weet waarschijnlijk wel dat het niet verstandig is om alcohol te drinken op een lege maag. Helaas zijn er genoeg mensen die dit advies in de wind slaan. Als jij dit ook doet, heb je veel eerder ‘last’ van de wijn. Staat er een avondje wijn drinken met vrienden en/of vriendinnen op het programma? Zorg er dan voor dat je van tevoren voldoende gegeten hebt.

Drink niet van alles door elkaar

Heb je de hele avond witte wijn gedronken, maar stap je vervolgens over op Châteauneuf-du-Pape? Kijk er dan niet raar van op als je hier de volgende dag last van hebt. Het zijn niet alleen verschillende wijnen, maar er zit ook verschil in de alcoholpercentages. Door verschillende dranken door elkaar te drinken, kun je de volgende dag een flinke kater hebben. Je maag kan er bovendien dezelfde avond nog door van slag raken, met alle gevolgen van dien.

Ontwerp de perfecte roll-up banner met deze 6 tips!

Previous article

Slimme manieren om duurzaam om te gaan met energie

Next article

You may also like