AlgemeenGezond

Zo kom jij helemaal tot rust

0

Stress, spanning, slecht slapen en altijd moe zijn: het leven is maar hectisch, nietwaar? Het is voor veel mensen een ongezonde realiteit. Tijd om tijd voor jezelf te maken en jezelf weer op de eerste plaats te zetten. Hoe kun je ervoor zorgen dat je weer tot rust komt?

Tijd voor een hobby!

Schilderen, schrijven, muziek maken of tuinieren: deze hobby’s kunnen echt zorgen voor meer rust in het hoofd. Je wordt even afgeleid van de orde van de dag. Tijd om bezig te zijn met alleen jezelf en met waar jij geluk in vindt. Probeer niet te hoge verwachtingen te hebben van het eindresultaat, maar lief voor jezelf te zijn. Ga eens aan de slag met iets wat je al tijden uitstelt, omdat je er nooit tijd voor hebt gemaakt.

Heb je geen hobby, dan is het tijd om er eentje te vinden. Ga bij een club, loop eens binnen bij dansles of doe vrijwilligerswerk. Een hobby of vrijetijdsbesteding zorgt voor veel meer rust in je hoofd.

Ga op retraite

Tegenwoordig zijn er allerlei retraites te vinden. Denk aan een Get Away speciaal voor jou, waarbij je alleen op reis gaat en echt op jezelf moet focussen. Een nieuwe vorm van retraite is de psychedelic retreat. Waarschijnlijk gaat bij het woord ‘psychedelica’ je alarm af: dat zijn toch middelen waar je niet mee in aanraking wilt komen? Wat veel mensen niet weten, is dat microdosing truffels ontzettend veilig is als je het doet onder toezicht en begeleiding van experts.

Bij een psychedelic retreat neem je kleine hoeveelheden truffels. In 5 uur voel je je als herboren. Nee, je hoeft niet bang te zijn dat je gaat trippen: het is net genoeg om geestverruimend te werken en tot rust te komen, maar veel te weinig voor slechte bijwerkingen. Lijkt het je wat, dan is het een goed idee om eerst met professionals te spreken over wat je van plan bent. Lees er meer over bij Spinoza.co.

Praat met je dierbaren

Doordat je een enorm druk leven hebt, hou je steeds minder tijd over voor de dingen die belangrijk voor je zijn en kan je je alleen gaan voelen. Je bent nooit alleen, maar voelt je toch eenzaam. Dat komt doordat je te weinig tijd hebt voor de mensen waar je energie van krijgt. Ons stresssysteem wil zich dolgraag verbinden met een groep van gelijkgestemden. Maar we geven ons systeem niet wat het wil. Daardoor raak je geïsoleerd, eenzaam en somber. Neem daarom genoeg tijd voor relaties die je dierbaar zijn. Praat met je vrienden en familie, maak voor de verandering eens tijd voor deze mensen in je leven! Je voelt dan veel meer steun in je leven.

Wijn drinken met mate: hoe doe je dat eigenlijk?

Previous article

Slimme manieren om duurzaam om te gaan met energie

Next article

You may also like