Huis & Tuin

Woonstijl landelijk: dit houdt het in

0

We gaan het even hebben over een van mijn favoriete woonstijlen en dat is Landelijk wonen! Het is knus, warm sfeervol en geeft echt een buitenleven gevoel. Maar hoe krijg je het perfecte landelijke interieur? Nou daar ben ik voor! Hierbij wat tips voor het creëren van een landelijke woonstijl.

  1. Landelijk betekent natuurlijk

In de landelijke woonstijl wordt alles uit de kast getrokken om zoveel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken. Denk aan onbewerkte, grote meubels of natuurlijke stoffen zoals linnen of wol. Landelijk wonen gaat om het creëren van een plattelands gevoel. Stijl dus je robuuste bank af met een heerlijk schapenvachtje en je maakt de perfecte landelijke woonkamer.

  1. Kleuren voor een landelijk interieur

Gebruik voor je muren een neutrale basis, de kleuren van een landelijk interieur zijn rustig en beginnen dus met een lichte kleur zoals gebroken wit, grijswit of zuiver wit. Combineer deze kleuren met een lichte maar warme, natuurlijke kleur. Kies bijvoorbeeld voor beige, lichtbruin maar ook warm bruin past goed in dit kleurenpallet. Pas op dat je niet voor te donkere tinten gaat, hierdoor kan het soms wat oubollig ogen. Daarnaast kan je kiezen om met een klein vleugje zwart,  je interieur net wat stoerder te maken.

  1. Hout, hout en nog eens hout

Ja, hout is zeker een van de belangrijkste materialen om een landelijke woonstijl mee te creëren. Heb je houten balken in huis? Perfect! Een grote houten eettafel? Yes! Robuuste houten kasten? Helemaal goed! Kies ook voor een houten vloer, ga voor grote planken met een natuurlijke houtkleur. Zo zit je helemaal goed, ben je nog op zoek naar een nieuwe vloer? Kijk voor mooie landelijke vloeren eens bij deze woonwinkel in Oisterwijk!

  1. Maak het af met accessoires

Gebruik lekkere zachte kussens met grote, ronde knopen erop. Ga voor een grote vaas met grote takken, een warm wollen vloerkleed en lampen met een stoffen lampenkamp. Leef je uit met grote kandelaren en veel spiegels, manden en houten krukjes. Alles om het platteland in je woning te brengen. Wees creatief en gebruik veelal natuurlijke materialen zoals rotan, hout, wol, linnen, glas of koper.

Met deze tips krijg je een geweldige landelijke woonstijl binnen no time. En kan jij genieten van het plattelandsgevoel in je eigen interieur!

De laatste trends voor Remote Controleld gadgets

Previous article

Vier manieren om geld te sparen of beleggen

Next article

You may also like