Handig

Zijn paddo’s illegaal om te gebruiken?

0

Jij wil heel graag een keertje paddo’s gebruiken, maar vraagt je af of deze illegaal zijn. Wij vertellen je wat er wel en niet mag op gebied van paddo gebruik in Nederland. 

Laten we het je maar gewoon vertellen: paddos kopen in Nederland is verboden. Je zal dan ook geen officiële websites vinden waar je paddo’s kan kopen. Als alternatief worden er daarom truffels verkocht. Dit is ook een natuurlijk product dat je net zo goed is als een paddo. Ze bezitten namelijk beiden de werkzame stop psilocybine. Dit is een geestverruimende stof die ook in LSD zit. 

Paddo’s kweken is niet verboden 

Sinds 2008 zijn paddo’s verboden in Nederland. Natuurlijk werd er gelijk gekeken naar een alternatief voor paddo’s, dit is dus de truffel geworden. En er is iets bijzonders aan het verbod op de verkoop van paddo’s. Je kan namelijk wel paddo kweeksetjes kopen online en bij een smartshop. Zo kan je thuis gewoon je paddo’s kweken. Voornamelijk toeristen zorgden voor veel problemen met paddo’s. Daarom wordt het je nu dus iets moeilijker gemaakt. De echte ervaren gebruikers laten ze gewoon thuis groeien. 

Wat is het verschil tussen paddo’s en truffels

Nu is je vraag waarschijnlijk, wat verschillen paddo’s en truffels nu eigenlijk van elkaar? Om daarachter te komen lichten wij kort beiden toe. Te beginnen met de truffel 

Dit is een truffel 

Het grootste verschil van een truffel met een paddo is waar ze leven en groeien. Zo groeit een truffel onder de grond. Magic truffels zijn niet dezelfde truffels als die je in fancy restaurants voorgeschoteld krijgt. Het bestaat uit andere schimmels. 

Dit is een paddo 

Een paddo groeit boven de grond en is eigenlijk een paddenstoel. De oorsprong van de eerste paddo is nog een beetje ongewis, al lijkt alles erop te wijzen dat ze uit Zuid-Amerika komen. 

Dit zijn de verschillen: 

Eigenlijk zijn er grappig genoeg niet veel verschillen tussen paddo’s en truffels. Zo bestaan ze namelijk allebei uit hetzelfde organisme. Wel is de vorm heel anders, en ook de structuur. Zo is de truffel een stuk taaier dan een paddo. Maar op de vraag welke krachtiger of sterker is, is maar één antwoord. Ze zijn even krachtig, want bezitten bieden psilocybine, echter verschilt de grote van een paddo vaak met die van een truffel. Hierdoor neem ook gelijk de hoeveelheid toe die je inneemt. 

Cadeaubon inwisselen voor geld? Zo kan dat!

Previous article

Raamdecoratie op maat: hier moet je aandenken 

Next article

You may also like