Huis & Tuin

Zo beveilig en bewaak jij je huis tot in de puntjes

0

Je eigen huis, een plek onder de zon? Absoluut! En daarom wil je zeker niet dat andere mensen ongevraagd jouw woning binnenkomen. Hoe je dat vandaag de dag precies doet, vertellen we jou in deze blog!

Er zijn verschillende manieren om je woning te beschermen. Je kan kiezen voor een spy cam, waakhond, dummy camera’s of een ouderwetse gracht om je huis graven. Maar het beveiligen van je huis valt of staat met een goed plan. Dus wellicht moet je nog even wachten met het graven van die gracht…

Op dit moment is het internet natuurlijk onze beste vriend. Hier kan je alles vinden wat je maar nodig hebt voor het beveiligen van je woning. Denk bijvoorbeeld aan visuele en audio-apparatuur om je woning te beschermen. We hebben het hier over verschillende soorten camera’s, maar ook afluisterapparatuur en stickers om mensen vanaf de buitenkant op de hoogte te stellen van wat er aan de binnenkant is. Er zijn namelijk verschillende soorten manieren om je huis te beschermen, namelijk:

1. Schijnbescherming

Met optisch beschermen hebben we het over manieren waardoor je aan andere mensen aan de buitenkant al kan laten zien dat er van alles aan de binnenkant zit. Denk bijvoorbeeld aan stickers op de ramen waarop staat dat er gebruik wordt gemaakt van bewaking. En door bijvoorbeeld gebruik te maken van dummy’s. Dit zijn neppe camera’s met een lampje die wel brand. Het doel van schijnbescherming is dat dieven wel twee keer nadenken voordat ze bij jou naar binnen gaan, want ze weten niet of ze te maken hebben met dummy’s.

2. Onzichtbare bescherming

Bij de eerste optie probeer je dieven al bij de voordeur te weren, maar als ze besluiten toch naar binnen te gaan dan heb je niet zoveel aan een cameradummy die niet afgaat. Daarom kan je jouw woning ook onzichtbaar beschermen. Door middel van echte camera’s die niet direct zichtbaar zijn. Je kan ook een combinatie maken tussen schijnbescherming en onzichtbaar bescherming. Dan zorg je dus voor stickers op de ramen en ook daadwerkelijk werkende camera’s. Denk bijvoorbeeld ook aan een deurbel met een camera-functie. Dit werkt twee kanten op. Allereerst zie je wie er voor de deur staat, maar je kan het ook opnemen. En zo kan je bijvoorbeeld vanaf een afstand zien wat er bij de voordeur afspeelt. Ook prettig als er wel is ingebroken. Er zitten wel regels aan verbonden. Deze lees je hier. 

3. Preventief beschermen

Als je jouw woning wil beschermen dan kan je ook kiezen voor preventieve bescherming. Dit houdt in dat je rekening houdt met eventuele kans op inbraak. Denk bijvoorbeeld aan het neerzetten van een waakhond op het terrein of door een lamp met bewegingscensor te bevestigen aan de gevel van je woning. Zijn er mensen in de buurt dan gaat de hond blaffen en het licht schiet aan. Mensen die kwaad in de zin hebben kiezen dan vaak al graag het hazenpad. En ook als ze geen kwaad in de zin hebben, blijven ze vaak niet lang meer rondhangen. Preventieve bescherming werk dan ook erg doelgericht.

Beginnen met crypto handelen, zo doe je het in 5 stappen

Previous article

Waar op te letten bij een auto zoals een Ford Fiesta occasion tweedehands kopen?

Next article

You may also like