Huis & Tuin

Zo maak jij jouw eetkamer compleet

0

De eetkamer is misschien wel één van de belangrijkste kamers in het huis. Met je gezin kom je iedere dag weer samen rondom de eettafel. Om het hier gezellig en compleet te maken hebben wij een aantal tips.

Tip 1: De eettafel 

Je kan kiezen uit duizenden en duizenden verschillende eettafels. Daarbij kies je natuurlijk één die past bij jouw keuken of eetkamer. Dit betekent dat wanneer je een kleine ruimte hebt je het beste kan gaan voor ronde eettafels. Je kan makkelijk om de tafel heen manoeuvreren en aan een ronde eettafel kan je met veel mensen tegelijk zitten. Heb je een wat grotere ruimte dan kan je ook kiezen voor een klassieke houten rechte eettafel. Sommige mensen kiezen juist voor een grote eettafel zodat je met heel veel mensen tegelijk aan tafel kan zitten. 

Tip 2: Aan de keukentafel 

Een goede eetkamer is altijd gelinkt aan de keuken. Zo kan je kiezen waar je gaat zitten. Wij vinden het altijd ontzettend leuk wanneer je bijvoorbeeld een kookeiland hebt waar je aan kan zitten. Of in ieder geval de mogelijkheid hebt om te zitten. Hierdoor wordt de keuken nog weer een stuk gezelliger. Zet een aantal barkrukken aan de zijde die je niet gebruikt en je maakt er in één klap een gezellige eetkamer van. 

Tip 3: De juiste verlichting

Verlichting maakt iedere kamer compleet. Maar veel mensen vinden het moeilijk om de juiste verlichting te kiezen. Zo wil je in een eetkamer misschien dimbaar licht hebben. Dit kan doormiddel van spotjes. In de keuken zijn spotjes tegenwoordig heel gewoon. Nu heb je nog de eettafel. Zorg voor een mooie hanglamp boven je eettafel, hierbij kan je denken aan een industriële lamp of juist een natuurlijke houtlook. 

Tip 4: Servies en bestek 

Iets waar het vaak op mis loopt bij de aankleding van bijvoorbeeld je tafel tijdens de kerstdagen is het servies en bestek. Waarom zou je daar dan niet eens op investeren. Kies voor leuke handgemaakte borden en bestek dat er bij past. Als het servies maar niet al te verschillend is. 

Tip 5: Bloemen en kaarsen 

Een mooie eetkamer wil je het liefst toch opfleuren met mooie bloemen. Nu kan je gaan voor een abonnement waardoor je standaard verse mooie bloemen in huis hebt. Maar je kan natuurlijk ook iedere week langs de markt om weer een mooie bos bloemen te halen. Daarnaast vinden wij het altijd gezellig wanneer er heerlijke geurkaarsen op tafel staan. Met de juiste geur in huis zorg je eigenlijk altijd gelijk voor de juiste sfeer. 

Tip 6: De eetkamer stoelen 

Je moet dus goed kunnen zitten. Dit kan inmiddels aan de barkrukken die jij in je keuken hebt gezet. Maar rondom de tafel moeten natuurlijk ook stoelen komen te staan. Nu kan je gaan voor allerlei verschillende stoelen. Het belangrijkste van stoelen is dat ze comfortabel zijn. Je wil heerlijk kunnen luieren aan het einde van de dag als er een bord eten op tafel staat.  

Zo kan je gemakkelijk Duits personeel recruiten

Previous article

Tips om jouw geld terug te krijgen!

Next article

You may also like