Tech

5 redenen om Python te leren

0

Programmeurs zijn steeds belangrijker voor het functioneren van organisaties en onze samenleving als geheel. Het programmeervak kan intimiderend en ingewikkeld overkomen voor buitenstaander.

In dit blog duiken we in de wereld van de programmeertaal Python. Dit is de snelst groeiende programmeertaal qua aantal gebruikers. Het is tevens een taal die relatief gemakkelijk geleerd kan worden. Later geven we verschillende redenen waarom ook jij Python kunt én zou moeten leren!

Wat is Python?

De programmeertaal Python is bedacht door de Nederlander Guido van Rossum. Zijn ambitie was om een taal te ontwikkelen die veel mensen efficiënt kunnen gebruiken. Het is een makkelijk leesbare taal geworden en Python is gratis beschikbaar (open-source).

Reden 1 om Python te leren: Python is steeds onmisbaarder

Jaar op jaar zien we de populariteit van Python groeien. Steeds meer ervaren programmeurs stappen over op Python en steeds meer nieuwe programmeurs starten met Python. Python is daarom snel op weg om misschien wel de meest onmisbare taal ooit te worden.

Reden 2 om Python te leren: Python is makkelijk te leren en makkelijk in gebruik

Voor een programmeertaal is Python heel makkelijk te leren. Dit heeft verschillende oorzaken. Ten eerste zijn Python scripts zeer goed leesbaar omdat het een high level programmeertaal is waarin gebruik wordt gemaakt van woorden die we kennen. Tot op zeker hoogte kan iemand zonder kennis dus al lezen wat een stukje Python code doet. Daarnaast zijn er veel packages (gratis beschikbare extra functionaliteit) beschikbaar. De functionaliteit binnen deze packages is al geschreven, dat is erg gemakkelijk.

Reden 3 om Python te leren: Python wordt gevraagd in de markt

Python is een hele brede programmeertaal. Je kunt het gebruiken in websites, apps, voor data-analyses, om robots te programmeren, en nog voor veel meer dingen. Het brede toepassingsgebied zorgt ervoor dat er veel vraag is naar Python programmeurs. Er worden tevens goede salarissen betaald. Belangrijke trends als de toepassing van Data Science worden mede mogelijk gemaakt door Python. Een Python cursus volgen om je CV te verbeteren is daarom slim.

Reden 4 om Python te leren: Python zit in nieuwe tech

We gaven al aan dat het toepassingsgebied van Python breed is, maar dit is zeker ook waar als het gaat om nieuwe technologieën waarvan ons wordt beloofd deze de toekomst hebben. Denk hierbij aan het internet der dingen (IoT), kunstmatige intelligentie (AI), virtual of augmented reality, of big data. Bovendien werken alle hippe tech-bedrijven met Python. Denk bijvoorbeeld aan Airbnb, Netflix, Uber, Google, of Amazon.

Reden 5 om Python te leren: de Python community

Python heeft een van de grootste communities waar je terecht kunt met al je vragen. Bijna iedere vraag die je kunt hebben is al wel eens gesteld op fora als StackOverflow. Hierdoor heb je altijd snel hulp als je vastloopt. En dat is wel zo fijn als je iets nieuws leert.

Al met al kunnen we concluderen dat Python steeds belangrijker wordt in de wereld en dat eigenlijk iedereen het kan leren. Het is daarom een redelijke overweging voor iedereen die binnen de IT of met data werkt om Python te leren.

Wat is het ideale moment om goud te verkopen?

Previous article

Installateur of loodgieter: wie doet eigenlijk wat?

Next article

You may also like