Trends

Wat is het ideale moment om goud te verkopen?

0

Heb je een goudbaar in huis? Of heb je gouden sieraden of munten in jouw bezit? Dan ben je hier ongetwijfeld zuinig op. Begrijpelijk, want goud is een kostbaar goed. Je kunt er namelijk flink wat mee verdienen als je het van de hand doet. Wanneer het om een erfstuk gaat, verkoop je het goud waarschijnlijk niet zo snel. Heb je het goud niet geërfd? Dan besluit je mogelijk wel om het goud te verkopen. Uiteraard wil je dit op het juiste moment doen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten wat het ideale moment is om goud te verkopen.

Kijk naar de goudprijs
Wereldwijd is er veel vraag naar goud. Wil je gouden sieraden verkopen? Dan duurt het vaak niet lang voordat er iemand toehapt. Uiteraard wil je zelf zoveel mogelijk geld overhouden aan de verkoop. Dit is geen uitgemaakte zaak. De prijs die je voor een gouden sieraad krijgt, hangt namelijk af van de goudprijs. Deze prijs geeft aan hoeveel goud momenteel waard is.

Voordat je besluit jouw goud te verkopen, raden wij je aan de goudprijs enige tijd in de gaten te houden. Als je dit een tijdje doet, valt het je al snel op dat de prijs nogal fluctueert. Uiteraard wil je jouw goud verkopen als de goudprijs hoog ligt. Dit betekent namelijk dat jouw goud je meer geld oplevert. Het is alleen lastig om te bepalen wat een hoge koers is. Vind je de koers nog niet hoog genoeg? Dan wacht je mogelijk nog even met goud verkopen. Besef je wel dat de goudprijs in de tussentijd ook weer kan dalen. Dit maakt het niet makkelijk om het ideale moment voor de verkoop van goud te vinden.

Hoe zit het met jouw financiële situatie?
Veel mensen focussen zich voornamelijk op de goudprijs wanneer zij overwegen om goud te verkopen. Begrijpelijk, maar toch is dit niet altijd aan te raden. Je doet er namelijk ook goed aan om naar jouw financiële situatie te kijken. Ben je onlangs werkloos geraakt of lig je in scheiding met jouw partner? Dan kun je het geld mogelijk goed gebruiken. Focus je in dat geval niet te veel op de goudprijs. Als je te lang wacht met het verkopen van jouw goud kun je namelijk in financiële problemen raken. Als je geen financiële problemen hebt, kun je prima wachten tot de goudprijs een piek bereikt heeft.

Laat jouw goud taxeren alvorens je het inwisselt
De goudprijs is niet de enige factor die meespeelt bij het bepalen van de prijs van goud. Nee, want niet alle goud is evenveel geld waard. Zo heeft het ene gouden sieraad een hogere karaat dan het andere. En hoe hoger het karaat, des te meer geld jouw goud je oplevert. Laat jouw goud daarom altijd eerst taxeren alvorens je het van de hand doet.

Sommige mensen denken dat zij zelf hun goud kunnen taxeren. Dit kan, maar verstandig is het niet. De kans is namelijk groot dat je een verkeerde inschatting maakt. Neem jouw goud daarom eens mee naar een vestiging van Goudwisselkantoor. Hier word je in een discrete ruimte ontvangen, waar direct ook de taxatie plaatsvindt. De expert biedt jou en reële prijs voor het goud, waarna de keuze aan jou is. Kies je voor goud inwisselen? Dan keert Goudwisselkantoor jou de prijs direct contant uit.

Wat zijn de voordelen van een creditcard en hoe vraag ik een credit card aan?

Previous article

5 redenen om Python te leren

Next article

You may also like