GeldHandig

5 voordelen van een online boekhoudpakket

0

Tijden veranderen, de manier waarop we werken verandert én de manier waarop ondernemers boekhouden verandert. Nederlanders doen steeds meer online, zoals: shoppen, e-mailen en bankzaken. Ook ondernemers kiezen steeds vaker voor online boekhouden. Benieuwd waarom? Hieronder vertellen wij je de vijf grootste voordelen van boekhouden met behulp van een online boekhoudpakket.

  1. Flexibiliteit

Eén van de grootste voordelen van online boekhouden is de flexibiliteit die gepaard gaat met online boekhouden. Zodra je immers internet verbinding hebt, heb je toegang tot je volledige boekhouding. Even vanuit huis, een café of je vakantie adres inloggen? Door de boekhouding online te doen is dit geen probleem. Doordat je niet meer computer- of werkplek afhankelijk bent, zijn ondernemers vaak een stuk flexibeler.

  1. Gemak

Naast dat je meer flexibiliteit ervaart als ondernemer, is boekhouden met een online boekhoudpakket vaak ook een stuk eenvoudiger. Je online boekhouding wordt met behulp van online boekhoudsoftware automatisch gekoppeld aan je zakelijke betaalrekening. Zo heb je alle financiële gegevens in één overzicht. Daarnaast bespaart een online boekhoudpakket tijd en kosten. Zo is het mogelijk om je bon met je mobiele telefoon te scannen, waardoor je uitgaven automatisch en vrijwel realtime gecategoriseerd worden.

  1. Kosten besparend

Voor kleine ondernemers met beperkte budgetten kan het inhuren van een boekhouder duur zijn. Een online boekhoudpakket kan een goede optie zijn om kosten te besparen. Alles wat je boekhoudpakket doet, hoef je niet meer zelf of door je boekhouder te laten doen. Als je kiest voor de aanschaf van een online boekhoudpakket, betaal je maandelijks een vergoeding. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld de eerste drie maanden uit te proberen of online boekhouden iets voor jou is.

  1. Automatische back-up

Door online te boekhouden, worden er automatisch kopieën van je werk gemaakt. Hierdoor kan je jouw boekhouding niet meer kwijtraken door slordigheid, diefstal of een brand. Tevens zijn de meeste online boekhoudprogramma’s goed beveiligd met wachtwoorden die je regelmatig moet veranderen.

  1. Samenwerken

Het zou goed kunnen dat er meerdere personen binnen jouw bedrijf verantwoordelijk zijn voor de administratie. Door te werken met een online boekhoudprogramma is het mogelijk om meerdere mensen te laten inloggen. Ondanks dat een online boekhoudprogramma zorgt dat de administratie overzichtelijk en bijgehouden is, zou het kunnen dat je nog een boekhouder nodig hebt die meekijkt en adviseert. Door met een online boekhoudprogramma te werken kan je je boekhouder makkelijk toegang geven tot jouw boekhouding.

Een hoesje kopen voor je telefoon is een verstandige investering

Previous article

Met deze lifehack kom je van piepende ruitenwissers af!

Next article

You may also like