Trends

Bedrijfsnaam veranderen? Hou hier rekening mee!

0

Wanneer je jouw bedrijfsnaam wilt veranderen is het belangrijk om een aantal zaken te houden. Het kan door sommige situaties zo zijn, dat je jouw bedrijfsnaam wilt aanpassen. Er kunnen verschillende redenen voor zijn. Het kan gaan om een internationale groeistrategie, een herpositionering en ook omdat het doel is veranderd van het bedrijf. Het kan ook zijn, dat het bedrijf van eigenaar is veranderd. Het is belangrijk om op een aantal zaken te letten. We vertellen je graag wat. Laten we snel van start gaan.

Ten eerste: weet je het zeker?

Het is belangrijk om in de eerste plaats natuurlijk zeker te weten, dat je jouw bedrijfsnaam wilt gaan veranderen. Is het een verbetering of niet? Het is belangrijk om te zorgen voor een verbetering. Is het veranderen van je bedrijfsnaam een verbetering? Wanneer je hier zeker van bent wordt het tijd om een stap verder te gaan.

De eerste stap: De nieuwe naam

Het is nu belangrijk om de nieuwe naam te gaan verzinnen. Het is belangrijk om hem eigenlijk niet zomaar te verzinnen, maar om hem op een slimme manier te bedenken. Het begint allemaal met wat brainstormen. Het moet in een keer duidelijk zijn, wat je bedrijf doet. Het is ook goed om een pakkende naam te kiezen. Een naam welke creatief is en daarnaast ook tot de verbeelding spreekt. Een goede naam voor je bedrijf bedenken is een lang proces. Onderschat het niet. Het is goed om vele verschillende namen te bedenken om vervolgens met de juiste naam over te blijven. Het is natuurlijk mogelijk om hier experts bij in te schakelen.

De tweede stap: de kamer van koophandel

Het is belangrijk om de naamswijziging door te geven bij de kamer van koophandel wanneer je een nieuwe naam hebt gekozen. Het is belangrijk om het officieel te regelen. Wanneer je een bv hebt dan moet je ook de statuten van de bv via een notaris laten aanpassen. Je kunt er ook voor kiezen om een bedrijfsnaam toe te voegen.

Derde stap: de huisstijl

Het is nu belangrijk om je huisstijl ook aan te passen. Je moet een nieuw logo maken en ontwerpen en daarmee aan de slag gaan. Vervolgens is het belangrijk om het briefpapier, de enveloppen en alle gegevens aan te passen. Hierna kun je het naar de drukker sturen om daar alles te laten printen.

De vierde stap: zoekmachines

Wanneer je jouw bedrijfsnaam veranderd kan dit ook invloed hebben op de online vindbaarheid van je bedrijf. Het is belangrijk, dat ook je oude klanten je nog gewoon kunnen vinden op het internet. Het is dus goed om hier rekening mee te houden. Pas daarom alles niet opeens te rigoureus aan. Naast de zoekmachines zal je ook op social media en mogelijk ook op Youtube de mogelijke aanpassingen moeten doen.

De laatste stap: vertel het aan je klanten

Het is belangrijk om alles aan je klanten te vertellen en met ze te delen. Het is van groot belang om je nieuwe bedrijfsnaam op de juiste manier te presenteren en wereldkundig te maken. Het kan met een brief, feestje, een persbericht of met alle drie tegelijk!

Waarom wordt video marketing steeds populairder?

Previous article

Nieuwe ontwikkelingen in het bedrijfsleven

Next article

You may also like