AlgemeenNieuwsWerk & School

Nieuwe ontwikkelingen in het bedrijfsleven

0

Dat de wereld in hoog tempo verandert hoeven we natuurlijk niet meer uit te leggen. Die verandering is terug te zien op vrijwel alle denkbare gebieden. Zo ook in het bedrijfsleven. De gang van zaken binnen organisaties is niet meer te vergelijken met het verleden en ook in de nabije toekomst gaat er steeds meer veranderen. In dit artikel lees je meer over een aantal van deze veranderingen.

Het nieuwe werken

Het nieuwe werken is één van de nieuwste trends in arbeidsland. In deze werkwijze staat de vrijheid van de werknemer centraal. Hij staat volledig vrij waar, wanneer en hoe hij zijn werkzaamheden verricht. Hierbij wordt dus een flink aanspraak gemaakt om de zelfdiscipline van de werknemer. Daartegenover staat dat medewerkers een groter gevoel van vrijheid ervaren, wat door veel mensen wordt gezien als een vorm van waardering. Het nieuwe werken zorgt voor een lager stresslevel, waardoor er efficiënter kan worden gewerkt. Daarnaast kunnen medewerkers met deze manier van werken hun privéleven en werkzaamheden optimaal op elkaar afstemmen.

Minder managementlagen

Het is de verwachting dat in afzienbare tijd het aantal managementlagen zal gaan afnemen. Dit hangt volledig samen met de toename van het zelfsturing van teams en individuen. De rol van de managers zal hierin dan ook meer en meer veranderen richting het verbinden, faciliteren, coachen en strategische betrokkenheid. De controlefunctie die nu nog bij managers ligt, zal steeds verder verplaatst worden richting de teams zelf.

Technologische ontwikkelingen

Dat ook de techniek zich in hoog tempo ontwikkeld is natuurlijk geen nieuws. Zaken als het werken in de cloud maken het mogelijk dat het nieuwe werken succesvol geïmplementeerd kunnen worden in bedrijven. Maar ook de opkomst van VoIP telefonie is een ontwikkeling die toch wel extra aandacht verdiend. Bij deze manier van telefoneren bel je via het internet. Hierdoor heb je geen aparte telefoonlijnen meer nodig. Een groot voordeel van VoIP bellen is dat je niet meer bent gebonden aan een vaste werkplek. Het feit dat het telefoonverkeer plaatsvindt via het internet, maakt dat je fors bespaart op telefoonkosten. Zeker wanneer je internationaal zakendoet, scheelt dit al gauw enorm in de uitgaven.

Toenemend belang data

Data analytics is booming. Bedrijven zijn dankzij data uitstekend in staat het gedrag van de doelgroep te voorspellen. Met deze kennis kan het aangeboden product of dienst nog verder worden afgestemd op de consument. Steeds meer bedrijven nemen hun besluiten volledig gebaseerd op de uitkomsten van het dataonderzoek. Ze richten zich hierbij op zaken als wat er is gebeurd en waarom het op deze manier gegaan is. Aan de hand daarvan wordt er een voorspelling gedaan over wat er nog gaat gebeuren.

Bedrijfsnaam veranderen? Hou hier rekening mee!

Previous article

Relatiegeschenken: het gaat om de doelgroep

Next article

You may also like