Trends

Waarom wordt video marketing steeds populairder?

0

Een nieuwe trend op het gebied van online marketing is video marketing. Video marketing groeit sterk in populariteit. Het is niet alleen YouTube, maar eigenlijk alle kanalen. Het is mogelijk om video in te zetten op Facebook, LinkedIn, Twitter en ook op een blog. Daarnaast zijn er steeds meer mensen welke gaan vloggen. Het is een aantrekkelijke manier van marketing waar je gebruik van kunt maken. Het is mogelijk om meerdere zintuigen te activeren met een video. Het is natuurlijk een belangrijke reden om daarom voor video marketing te kiezen. Graag vertellen we er meer over.

YouTube groeit in populariteit

Er is een nieuwe verschuiving van televisie naar online bezig. Steeds meer mensen kijken Netflix via de app op de tablet of smartphone. Ook is het zo, dat steeds meer mensen hun YouTube video’s streamen naar de televisie. De televisie heeft niet meer de functie welke het had. Het is interessant om te zien hoe er dus een verschuiving is van oud naar nieuw. Er zijn steeds meer mogelijkheden voor bedrijven om hier ook gebruik van te maken. Het kan zijn om zelf een promotievideo te delen. Ook kan het zijn om er te adverteren. Het is mogelijk om de doelgroep te bereiken.

Video marketing en Social Media

Het is natuurlijk mogelijk om YouTube in te zetten bij jouw video marketing. Video marketing is echter meer dan alleen YouTube. Zo kun je het ook op andere social media kanalen inzetten en gebruiken. Het is mooi om te zien welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn. Facebook en Twitter bieden ook mogelijkheden om er video op te gebruiken. Het lijkt er momenteel sterk op, dat Facebook een video first beleid voert. Dagelijks kijken rond de vijfhonderd miljoen mensen naar video’s op Facebook. Facebook wil het liefste YouTube van de troon stoten als meest gebruikte videokanaal van de wereld. Tegenwoordig is er echter meer dan YouTube en Facebook. Zo kun je jouw video’s gebruiken op instagram. Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van stories om te adverteren. Het is belangrijk om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden om video in te zetten bij jouw marketing.

Waarom video marketing gebruiken?

Dat iedereen het doet is natuurlijk nog geen goed excuus om het ook zelf te gaan doen. Het is belangrijk om, om de juiste redenen te starten met videomarketing. Video marketing is een zeer goede keuze als je veel wilt adverteren en een groot publiek wilt bereiken. Het is toegankelijker dan het adverteren op televisie en het is veel gerichter in te zetten. Het is natuurlijk prettig om zo nieuwe klanten te krijgen. Met een advertentie plaatsen maak je het mogelijk voor je klanten om met een klik op de knop je te bereiken.

Even samenvatten

Het gebruiken van video marketing gebeurt steeds vaker. Het groeit sterk aan populariteit. Het is een manier om met je bedrijf de grote massa te bereiken. Het is mogelijk om verschillende doelgroepen aan te spreken en te bereiken met jouw video’s. De advertentiemogelijkheden zijn ook ongekend. Het is mogelijk om met een paar klikken op de knop je klanten te bereiken. We weten zeker, dat dit voor ieder bedrijf interessant en aantrekkelijk is.

Verschillende online verdienmodellen – welke is het beste?

Previous article

Bedrijfsnaam veranderen? Hou hier rekening mee!

Next article

You may also like