Werk & School

Checklist voor het schoonmaken van schoolklas 

0

Maak jij veel schoolklassen schoon? Dan doe je het met deze checklist nooit meer verkeerd. Dit is een handige checklist om schoon te maken bij een school. 

Jij bent op veel verschillende adressen aan het schoonmaken. Maar de schoolklas is en blijft toch degene die je met passie doet. Dit is waarschijnlijk omdat een school gevoel en levendigheid ademt. Kinderen en leerlingen die dagelijks in en uit de klaslokalen lopen. Misschien heb je zelf wel kinderen en wil je er daarom goed op letten dat een schoolklas (h)eerlijk schoon blijft. Of je nu een grote scholen schoonmaak houdt of je bent professioneel schoonmaker. Wij geven je een checklist voor het schoonmaken van een schoolklas. 

Checklist voor schoonmaak van een schoolklas: 

Dit is een handige checklist die je kan afwerken wanneer jij veel basisscholen of in het onderwijs schoonmaakt. 

Een tijdschema 

Maak een schema voordat je begint bij een nieuw adres. Hierin neem je bijvoorbeeld ook lastig te bereiken plekken mee. Of het uitruimen en schoonmaken van kastjes in scholen. Dit zijn vaak plekken die vergeten worden. Door een algemeen schema weet jij precies wat wanneer moet gebeuren.

Hoge plekken eerst 

We beginnen bij het schoonmaken op een school altijd met hogere plekken. Hier verzamelt zich vaak in de loop der tijd veel stof. Dit komt omdat veel schoonmakers deze klus vergeten. Maar jij dus niet! Maak altijd eerst hoge plekken schoon voordat je richting de bureaus gaat. Werk van boven naar beneden.

Opzoek naar een schoonmaakbedrijf scholen? Dan ben je hier aan het goede adres. 

Ramen en deuren afnemen 

Nu is het tijd voor de ramen en deuren. Want in een klaslokaal wordt er veel gebruik gemaakt van de deur. Dus vergeet ook niet de deurklink. Deze klus kan je doen met allesreiniger. Voor de ramen gebruik je glasreiniger.

Bureau’s en stoelen 

Maak een nieuw sopje voor alle bureaus en stoelen Hier zitten de kinderen de hele week op. Na het afnemen zet je alle stoelen op z’n kop op de bureaus neer. Neem ook het bureau af van de leraar. Hij/zij zal je heel dankbaar zijn. 

Tapijten en vloeren 

Nu is het tijd voor het stofzuigen van een klaslokaal. Dit doe je natuurlijk met een goede professionele stofzuiger. In het tapijt kunnen soms opvallende vlekken zitten. Spot jij een nieuwe vlek? Pak dan gelijk je stoomreiniger erbij. Hiermee kan je gelijk de meest hardnekkige vlekken verwijderen. 

Afval opruimen

Voordat je een klaslokaal verlaat controleer je altijd of de prullenbakken vol zitten. Op veel scholen zullen ze tegenwoordig afval van elkaar scheiden. Zorg er dan ook voor dat jij dit goed doet en niet alles in één container doet. Dit zal niet gewaardeerd worden wanneer het gezien wordt. Dus hou hier goed rekening mee. 

Extra: wasbak 

In sommige klaslokalen staan er wasbakken. Zorg ervoor dat het drinkwater schoon blijft. Dit doe je door de kraan goed af te nemen en ook de wasbak netjes schoon te maken. Misschien staan er vieze glazen. Breng deze naar de vaatwasser in de keuken en vervang ze door nette nieuwe glazen. 

Raamdecoratie op maat: hier moet je aandenken 

Previous article

Hoe creëer je meer geluk op de werkvloer?

Next article

You may also like