Trends

Welke dozen zijn geschikt voor verschillende producten?

0

Er bestaan zakken, enveloppen en bubbeltjesplastic, maar hetgeen dat we nog dagelijks voorbij zien komen zijn dozen. De juiste doos helpt bij de bescherming van het product én het verbeteren van de verzending.

In deze blog gaan we in op welke dozen geschikt zijn voor verschillende producten. Kleding vervoer je namelijk niet in dezelfde doos als een computer en andersom. Lees gauw verder en ontdek de wondere wereld van dozen.

Lichte producten

Kartonnen dozen zijn perfect voor het verpakken van lichte producten als kleding, boeken en kleine elektronica. Voor de laatste twee voorbeelden in ieder geval en in sommige gevallen van kleding, kan je zelfs gaan voor een brievenbuspakje. Deze zijn plat en licht, maar natuurlijk ook erg stevig. Het mooiste? Je bespaart geld, gezien het gaat om een goedkopere vorm van verzenden. Bovendien houdt je niet te veel ruimte over in de doos en bespaar je daarmee ook nog eens op karton. Voor meer informatie over brievenbuspakjes, kijk je op de site van Verzendverpakkingenshop.

Zware producten

Waar je bij lichte producten voor kartonnen dozen kan kiezen, is dat natuurlijk ook slim om bij zwaardere producten te doen. Het is hierbij van belang dat je kiest voor een doos met een stevige bodem. Je wilt niet dat de doos uit elkaar vervalt bij vervoer. Hiervoor zijn overigens ook bepaalde systemen bedacht, in plaats van het dichtplakken met plakbad of ducktape. De oplossing hiervoor is het zogeheten autolock bodem. Vergeet niet om opvulmateriaal aan te schaffen, zodat je product niet heen en ween slingert tijdens het transport.

Cadeautjes

Het is natuurlijk een beetje saai om je cadeautje in een bruine, kartonnen doos te laten opsturen. Een aantal webshops heeft daarop iets bedacht. Ze kopen verpakkingen in met een leuk printje of zelfs een gave binnenkant. Hiermee verras je degene voor wie je het cadeautje koopt op een leuke manier. Je wilt natuurlijk wel dat de cadeaus heel aankomen en daarbij is het dan weer van belang dat het pakket stevig is.

Retourverpakkingen

Naast het feit dat je je moet nadenken hoe het product van het bedrijf naar de klant komt, is het ook zaak te bedenken hoe het eventueel van de klant naar het bedrijf komt. Dagelijks worden er nog duizenden pakketjes geretourneerd. Waar de klant wil dat het product heel aankomt, wil je dat natuurlijk andersom ook. Je zou daarom kunnen kiezen voor de aanschaf van zogeheten retourdozen. Deze dozen zijn erop gemaakt om weer teruggestuurd te worden. Ze hebben bijvoorbeeld een extra plakstrip of zijn opnieuw te hervouwen. Je voorkomt hiermee heisa bij de klant en bij jezelf. De tevredenheid is immers op de proef gesteld. Kijk bij de Verzenddozen van Verzendverpakkingenshop, voor dergelijke verpakkingen.

Conclusie

Er zijn veel verschillende soorten dozen beschikbaar voor verschillende producten. Het is belangrijk om de juiste doos te kiezen om het product te beschermen tijdens verzending. Eveneens zal je presentatie worden verbetert. Door te kiezen voor de juiste doos kan ook worden bespaard op verzendkosten en kan de klanttevredenheid worden verhoogd. Wat wil je nog meer?

Comfortabel thuiskantoor inrichten met déze tips

Previous article

Vervoer van de toekomst: niet bezitten, maar gebruiken

Next article

You may also like