Tech

De beste apps om je online investeringen te beheren

0

Het is geen geheim dat steeds minder Nederlanders hun geld op de bank houden. In plaats daarvan kiezen ze er steeds vaker voor om het te beleggen. Tegenvallende rente op spaarboekjes, economische onzekerheid en andere factoren liggen aan de bron. Daarnaast is het tegenwoordig enorm eenvoudig om te beginnen met investeren.

Beleggen is altijd al een goede optie geweest om je vermogen te laten groeien. Wat de laatste jaren enorm sterk is toegenomen in populariteit is online beleggen, met name met behulp van specifieke apps voor je smartphone of tablet.

Er zijn een heleboel apps die je kan gebruiken om informatie te halen over een bepaalde markt, een aandeel of de economische sector in het algemeen. Die informatie kan je gebruiken om goede beleggingsbeslissingen te maken. Er zijn ook apps waarmee je rechtstreeks kan beleggen en altijd op de hoogte blijft van de status van jouw investeringen.

In dit artikel bekijken we de beste apps om je investeringen te beheren. Hoewel de eerste vier apps die we gaan bespreken hier geschikt voor zijn, zijn er toch een aantal verschillen afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Bepaal daarom zelf waar je naar op zoek bent en kies het beste trading platform voor jou.

Daarnaast geven we je ook nog een aantal handige apps die je als secundaire bron kan gebruiken om op de hoogte te blijven van economisch nieuws.

eToro

eToro is een Israëlisch sociaal handelsplatform dat werd opgericht in 2006, waar je kan beleggen in, aandelen, ETFs, cryptocurrency, goud, CFD’s en meer. De mobiele app van eToro is zeer eenvoudig te gebruiken en dus ideaal voor beginners. eToro was de eerste online broker met een dergelijke gratis app.

Een interessante functie van eToro is copytrading, het automatisch kopiëren van de transacties van goed presterende handelaren. Met andere woorden, je kan een professionele trader zoeken, op ‘kopieer’ drukken en automatisch zijn of haar handelingen overnemen. Een makkelijke bron van online geld verdienen!

Bovendien communiceer je dankzij de app eenvoudig met andere gebruikers. Zo kan je allerlei tips uitwisselen of nieuws opvangen. Daarnaast krijgen beginners toegang tot een heleboel cursussen en een gratis demofunctie, waarmee je zonder kosten en zonder risico kan investeren. Zo vind je eenvoudig je weg doorheen het platform en kan je verschillende beleggingsstrategieën uitproberen.

Oh ja, en via eToro betaal je ook geen kosten om te investeren. Mooi meegenomen!

BUX

Een andere prima beleggingsapp voor beginners is die van BUX. Deze app is oorspronkelijk van een Nederlands bedrijf, opgericht door een voormalige werknemer van de bekende BinckBank.

De app was eerst gebaseerd op het handelen in CFD’s (Contract for Difference), maar is door de jaren uitgegroeid tot veel meer. Hiernaast zijn er nog andere gerelateerde apps, zoals BUX Zero (voor ETFs en Europese/Amerikaanse aandelen, zonder kosten) en BUX Crypto (om in cryptocurrency te investeren).

Net als de app van eToro kan je bij BUX eerst de kneepjes van het vak leren via een demo-account. Je verwerft allerlei handige inzichten dankzij nieuwsberichten, tips en informatie over aandelen en andere soorten beleggingen.

DEGIRO

Ook DEGIRO is een Nederlandse online broker waar je aan erg lage kosten kan beleggen. Opmerkelijk aan de DEGIRO-app is hoe overzichtelijk het dashboard is, hoe handig de betaalmethodes zijn en hoe makkelijk het opvolgen van je beleggingen is.

Bij DEGIRO kan je terecht voor een heleboel beleggingsinstrumenten. Ze richten zich vooral op ETF’s, aandelen, obligaties, CFD’s en het speculeren op grondstoffen zoals goud en olie.

DEGIRO wordt gereguleerd door het AZM en is een van de meest betrouwbare brokers beschikbaar in Nederland. Met deze app kan je dus zonder zorgen je beleggingen beheren.

Binance

De laatste app die we bespreken waarmee je effectief kan beleggen is die van Binance. Het grote verschil met de vorige drie, is dat Binance uitsluitend gericht is op cryptocurrency. Je kan hier dus niet terecht voor het investeren in aandelen, obligaties of fondsen.

Wil je daarentegen wat Bitcoin, Dogecoin of Ethereum kopen, dan is Binance daar uiterst geschikt voor. De app is zeer intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Of je nu crypto wil aankopen, vasthouden voor lange termijn en af en toe de status ervan wil nagaan, of echt actief dagelijks crypto wil kopen en verkopen. Het kan allemaal met de Binance-app.

De app is beschikbaar voor smartphones en tablets van Apple en Android, en is gratis te downloaden via de website van Binance.

Bloomberg Business News

Met de app van het Bloomberg Business News kan je geen beleggingen uitvoeren, het is dus een ander beestje dan de vorige vier apps. Wat je hier wel kan doen, is het volgen van de laatste ontwikkelingen op economisch vlak. Wat is er aan de hand met aandeel X? Hoe doet bedrijf Y het? Wat is de winst van fonds Z?

Alle nieuwsberichten met betrekking tot de economie vind je hier, net als informatie over de beurs en specifieke aandelen of bedrijven. Dit is in real time, dus je kan die ook gebruiken voor daytrading. Een andere leuke functie is het samenstellen van een lijst met jouw favoriete aandelen, zodat je altijd kan zien hoe jouw specifieke portfolio het doet.

Stock Master

Met een naam als Stock Master schep je hoge verwachtingen. De laatste app in deze lijst kan die verwachtingen in grote lijnen waarmaken. Net als Bloomberg Business News kan je hiermee geen beleggingen doorvoeren en dus geen effectief geld investeren. Deze app is meer bedoeld om volledig op de hoogte te blijven van de status van de markt.

Via informatie van Google Finance, haal je op Stock Master allerlei grafieken op. Die kan je koppelen aan je Google Finance-account om gepersonaliseerde informatie te zien. Daarnaast voer je met Stock Master eenvoudigweg ingewikkelde analyses uit op basis van historische informatie zoals koerswijzigingen, pieken en dalen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een ‘candlestick’-grafiek.

Of je nu op zoek bent naar een app om te investeren in aandelen, fondsen of cryptocurrency – of gewoon op de hoogte wil blijven van wat er speelt in de globale economie – er is altijd wel een geschikte app te vinden.

Tips om een sterretje in je ruit in de winter te voorkomen

Previous article

Zo breng je een eigen magazine uit

Next article

You may also like