Geld

De financiën regelen van jouw bedrijf: 3 tips 

0

Ooit was het een grote droom om een eigen bedrijf te starten. Jaren was je aan het wikken en wegen of je de knoop door zou hakken. Want hoewel een eigen bedrijf altijd al de ultieme droom is geweest, levert dit ook de nodige onzekerheden op. Zal het bedrijf wel genoeg groei blijven doormaken? Wat als je een bedrijfskrediet afsluit en deze vervolgens niet kan afbetalen of niet weet waar je aan toe bent? Wat als je de financiën simpelweg niet op orde hebt? Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop jij de financiën van jouw bedrijf wél goed kan regelen. Financieel gezond blijven doe je zo.

Vraag om deskundige hulp

Een eigen bedrijf is al niet gemakkelijk. Het vraagt om veel tijd, kennis en aandacht. Dan wil je niet ook nog met het financiële deel bezig zijn. Zeker als je hart hier ook niet ligt. Vraag dan gerust een deskundige om hulp. Besteed het financiële deel zo goed mogelijk uit en gun jezelf rust, tijd en overzicht. 

Wil je verder groeien als bedrijf en betekent dit dat je flink moet investeren? Dan kan een zakelijke financiering van Floryn de uitkomst bieden. Bovendien is het opvragen van een offerte geheel gratis. Zo kan je eerst met jouw eigen boekhouder bekijken of dit mogelijk is en wat dit voor je maandelijkse kosten en winst betekent. Misschien ben je opgevoed met het idee dat lenen nooit een goede oplossing is. Lenen kost immers geld. In het bedrijfsleven ligt dit toch een tikkeltje anders. Natuurlijk kost lenen ook dan geld. Maar tegelijkertijd zal een lening ook heel veel kunnen opleveren. Je kunt geen groei doormaken zonder de nodige financiële hulp. Een lening kan net de kickstart geven die je nodig hebt. Kleine kanttekening is uiteraard wel dat je de maandelijkse lasten kunt dragen. Hier komt een deskundige weer bij van pas. 

Houd alles netjes bij 

Het overzicht verliezen is de voornaamste reden waarom veel bedrijven in de financiële problemen terecht komen. Dit geldt zowel in de privésituatie als in het bedrijfsleven. Je kunt niet financieel gezond blijven als je simpelweg niet weet wat er maandelijks binnenkomt of uitgaat. Daarom is het belangrijk dat je dit zorgvuldig bij blijft houden. Het registeren van inkomsten en uitgaven is van essentieel belang om het overzicht te bewaren en indien nodig stappen te ondernemen. Er zijn gelukkig genoeg handige programma’s waarmee je eenvoudig alles bij kunt houden en de zogenaamde cashflow kunt berekenen. 

Reserveer tijd voor het financiële deel 


Als zzp’er heb je soms het idee dat je altijd aan het werk bent. Elk vrij momentje grijp je aan om aan de slag te gaan. Dit betekent echter ook dat soms de belangrijkste dingen vergeten worden. Het draait immers niet alleen om het werk zelf, maar ook om het gezond houden van het bedrijf. Reserveer daarom standaard wekelijks wat tijd om de financiën te regelen. Eventueel in samenspraak met een boekhouder. Als je dit wekelijks inplant, is de kans veel minder groot dat het vergeten wordt. 

 

Jouw look voor de zomer van 2022

Previous article

PFAS vrije pannen: dit is waarom je hiervoor wilt kiezen

Next article

You may also like