Geld

De verhuurhypotheek: zo werkt het

0

Wil je je vermogen laten renderen door middel van vastgoed? Dan is verhuren van woningen erg interessant. Maar wat als je niet voldoende vermogen hebt? Dan is daar de verhuurhypotheek. Hoe een hypotheek voor de verhuur werkt, lees je hier.

Alles over de verhuurhypotheek

Met een reguliere hypotheek is het vaak niet toegestaan om de woning te verhuren. Vaak staat dit uitdrukkelijk in de voorwaarden of is het alleen mogelijk na goedkeuring. Denk aan het verhuren van je woning als je zelf een nieuw huis hebt gekocht. Maar ook dan wil de hypotheekverstrekker niet altijd goedkeuring geven.

Om een pand te financieren dat je wil verhuren, heb je een verhuurhypotheek nodig. Met deze financiering kun je een woning aanschaffen om deze vervolgens te verhuren. Denk aan mensen die in een pand willen wonen, maar ook om het te verhuren aan een winkeleigenaar of ander type ondernemer.

Je kunt de huurprijs mee laten bewegen met de markt. Zo kun je nog sneller de financiering afbetalen en dus eerder je geld laten renderen.

Rente en looptijd

De rente voor een hypotheek voor de verhuur ligt vaak net iets hoger dan bij een hypotheek voor eigen gebruik. Dit wordt vaak verklaard door het feit dat er meer risico is: als de huizenmarkt instort kan het zijn dat je pand minder waard wordt, dat je minder huur kunt vragen of dat je pand zelfs (tijdelijk) niet verhuurd wordt.

 

Daarom kun je bij veel hypotheekverstrekkers ook niet de gehele waarde van het pand financieren en zul je dus eigen geld in moeten brengen. De looptijd kan ook nogal uiteenlopen: van 10 tot 30 jaar.

Waar sluit je een verhuurhypotheek af?

Mogelijk.nl is gespecialiseerd in het financieren van vastgoed. Ook voor de verhuur. Als het vastgoed is, financiert Mogelijk het. Van bedrijfspanden tot woningen voor de verhuur of recreatiewoning. Je kunt bij hen terecht voor bedragen tussen €50.000 en €1.000.000.

Zij vinden de waarde van het pand belangrijker dan de jaarrekening van je onderneming. Daarnaast bieden zij standaard een looptijd van 20 jaar en kun je altijd boetevrij extra aflossen. Ook zijn de voorwaarden aantrekkelijk: je kunt tot 50% van de waarde van het pand aflossingsvrij financieren.

Voor de verhuur rekenen zij een lage rente vanaf 2,9% én zij financieren panden in heel Nederland, ook in kleine dorpen. En wil je een langere of kortere looptijd? Alles tussen 3 en 30 jaar is bespreekbaar!

 

Bias Betekenis: en voorbeelden in de Media

Previous article

Een duidelijke overzicht hou je door dit voertuigvolgsysteem

Next article

You may also like