Handig

De zon breekt door: tijd voor een BBQ

0

Zo organiseer je een gezellige BBQ in de zon

De zon breekt door! Tijd voor een BBQ dus. Nu het weer lekker weer is in Nederland en we ook weer meer gasten thuis mogen ontvangen, kun je dit natuurlijk het beste vieren met een gezellige BBQ. Maar hoe organiseer je precies een gezellige BBQ? Op tijd vlees bestellen is

natuurlijk belangrijk, maar waar moet je nog meer aan denken bij het organiseren van een BBQ? Je leest het allemaal in dit artikel!

Zorg voor een goede voorbereiding

En goede voorbereiding is een must als je een BBQ gaat organiseren. Zo ervaar je geen stress als je gasten er al zijn omdat je nog van alles moet doen. Zorg ervoor dat je enkele uren voorafgaand aan de BBQ het vlees en de vis al gemarineerd hebt. Maak ook de salades alvast klaar en snijd de groentes. Door dit allemaal van tevoren te doen, hoef je gedurende de BBQ alleen nog maar de vleeswaren, zoals de bavette en de vis op de grill te leggen.

Maak een checklist voor de boodschappen

Wil je zeker zijn dat je geen boodschappen voor de BBQ vergeet, dan kun je het beste vooraf een checklist maken. Wat wil je serveren qua hapjes? Zorg ervoor dat je de boodschappen op tijd in huis haalt of bestel ze eventueel online. Je kunt ook nog een lijst maken van de dingen die je wilt doen voor de gasten komen, zoals het maaien van het gazon en het op tijd aansteken van de BBQ.

Zorg voor een sfeervolle aankleding

Je maakt de BBQ gezellig door te zorgen voor een sfeervolle aankleding. Denk bijvoorbeeld aan een zomerse aankleding door de tafel te voorzien van een vrolijk tafelkleed. Zet verse bloemen neer op tafel en ga voor andere leuke kleurrijke accessoires. Vergeet ook de muziek niet. Eenmaal ‘s avonds als het donker is, is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Ga voor een gezellig lichtsnoer en steek de vuurkorf aan voor nog meer warmte en gezelligheid.

Vergeet de drankjes niet!

We hebben het al over de boodschappen gehad, maar vergeet ook niet om lekkere drankjes te kopen. Bier en wijn doen het altijd goed tijdens een BBQ, maar zorg er ook voor dat er voldoende frisdrank aanwezig is. Je kunt ook zelf lekkere cocktails maken of alcoholvrije varianten maken. Zo is er voor ieder wat wils.

Wij wensen je een gezellige BBQ toe!

Waar op te letten bij een auto zoals een Ford Fiesta occasion tweedehands kopen?

Previous article

Wat een lening kan betekenen voor je bedrijf

Next article

You may also like