Geld

Wat een lening kan betekenen voor je bedrijf

0

Als ondernemer kun je vandaag de dag verschillende financieringen aanvragen. Je kunt onder meer voor zakelijk krediet kiezen, maar een zakelijke lening behoort eveneens tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je ook nog een bedrijfshypotheek afsluiten. De laatste jaren hebben steeds meer ondernemers zo’n lening afgesloten. Helaas ziet lang niet iedere ondernemer het nut hiervan in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst leggen wij jou namelijk uit hoe een lening voor je bedrijf je kan helpen.

Je kunt jouw bedrijf uitbreiden
Heeft jouw bedrijf de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt? Dan is het huidige bedrijfspand mogelijk te klein geworden. Je kunt in dat geval een nieuw pand kopen, maar dit vindt niet iedere ondernemer prettig. Onderzoek dan de mogelijkheden om jouw bedrijf op de huidige locatie uit te breiden. Mogelijk kun je er nog wel een extra productiehal, magazijn of kantoor bouwen. Omdat zo’n uitbreiding niet bepaald goedkoop is, kun je er een zakelijke lening voor aanvragen. Dankzij zo’n financiering kun jij jouw bedrijf toch uitbreiden, ook al heb je zelf onvoldoende financiële middelen.

Je kunt een zakelijke lening overigens niet alleen gebruiken voor het uitbreiden van jouw bedrijfspand. Deze financieringsvorm is namelijk ook geschikt als je jouw bedrijf online uit wilt breiden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het opzetten van een webshop. Wanneer deze van de grond af aan opgebouwd moet worden, brengt dit vaak flink wat kosten met zich mee. Vandaar dat veel ondernemers een zakelijke lening aanvragen voor een dergelijke uitbreiding.

Je kunt een nieuw bedrijfspand aanschaffen
Uitbreiding is helaas niet altijd mogelijk. Om ervoor te zorgen dat je bedrijf toch verder kan groeien, zit er niets anders op dan een nieuw bedrijfspand te kopen. Dit kost je vaak nog meer dan uitbreiden. Als je de financiële middelen hier niet voor hebt, schuif je de aankoop van een nieuw pand mogelijk voor je uit. Begrijpelijk, maar het is niet noodzakelijk. Dankzij een zakelijke financiering kun je namelijk toch het gewenste bedrijfspand kopen.

Zo’n zakelijke lening staat ook wel bekend als bedrijfshypotheek. De looptijd van deze zakelijke hypotheek is 10 jaar, maar het aflosschema is gebaseerd op 20 jaar. Hierdoor vallen jouw maandlasten relatief laag uit. Aan het einde van de looptijd herfinancier je het resterende bedrag met een nieuwe zakelijke lening of los je het openstaande bedrag in een keer af.

Je kunt nieuwe machines en/of voertuigen kopen  
Wie denkt dat een zakelijke lening je alleen kan helpen bij uitbreiding of de aankoop van een nieuw bedrijfspand, heeft het mis. Deze financieringsvorm biedt namelijk ook uitkomst als je bijvoorbeeld nieuwe machines en/of voertuigen nodig hebt. Het merendeel van de voertuig en machines is namelijk niet goedkoop, waardoor bedrijven dit vaak niet met eigen geld kunnen financieren. Met een zakelijke lening wordt dit toch mogelijk. Met een nieuwe machine of een nieuw voertuig kun je het productieproces van jouw bedrijf een impuls geven. Hierdoor zal jouw bedrijf zeer waarschijnlijk groeien.

De zon breekt door: tijd voor een BBQ

Previous article

Wanneer kom je in aanmerking voor een bedrijfsrekening?

Next article

You may also like