Gezond

Dit moet u vooral niet doen als u wilt afvallen

0

Afvallen kan een hele uitdaging zijn. Soms hebben we het gevoel dat er geen grammetje afgaat, ondanks dat we zoveel moeite doen. Een gezonde levensstijl is voor een hoop mensen het uiteindelijke doel. Wij gingen op zoek naar de 10 veel voorkomende fouten die mensen maken wanneer ze proberen af te vallen.

U vertrouwt op supplementen

Supplementen zijn een toevoeging op uw dagelijkse voeding, maar ze zijn geen vervanging voor echte voeding. U heeft alleen supplementen nodig wanneer u een voedingstekort heeft en u kunt de voedingsstoffen niet uit volwaardige voeding halen. En de enige manier waarop u erachter komt of u een tekort heeft is door u te laten onderzoeken door een arts.

U staat er alleen voor

Wanneer u besluit om af te vallen is het zeer fijn om hulp te hebben. Dingen ondernemen is nu eenmaal leuker in gezelschap. Denk maar aan sporten, online casino bezoeken, een dagje winkelen, het is altijd gezelliger met een ander erbij. Schakel uw partner, kinderen, vrienden, familieleden en kennissen in. Vraag bijvoorbeeld om hun favoriete gezonde recepten. Daarbij is het een goed idee om een vaste wandel- of sportpartner aan te stellen. Als u uw missie deelt met goede vrienden en familie zal het helpen om een ondersteuningssysteem op te bouwen. Ze kunnen u verantwoordelijk houden voor uw doelen.

U vertrouwt alleen op de weegschaal 

Als u zich alleen maar op het getal op de weegschaal focust krijgt u misschien een verkeerd beeld van uw lichaam. Daarbij is het getal op de weegschaal slechts één getal. Uw gewicht kan per dag een beetje schommelen. Dit hangt af van een aantal factoren zoals wat u eet of hoeveel vloeistoffen u consumeert. Hormonale veranderingen gedurende de cyclus kunnen leiden tot meer waterretentie. Daarom houden vrouwen op bepaalde dagen van de maand mogelijk meer water vast en dat weerspiegelt zich in het gewicht dat u op de weegschaal ziet.

U consumeert te veel dieetproducten

Dieetproducten worden over het algemeen als gezond beschouwd. Ze zijn immers ontworpen om u te helpen gewicht te verliezen. Deze producten kunnen echter het tegenovergestelde effect hebben. Een hoop dieetproducten zijn erg bewerkt en bevatten minder vet. Vetarme producten kunnen er op den duur voor zorgen dat u meer honger krijgt. Gezonde vetten zijn een belangrijk onderdeel van een gebalanceerd voeding. Door veel dieetproducten te eten kan het zijn dat uw lichaam meer voedsel nodig heeft. Kies in plaats daarom liever voor voedzame, minimaal bewerkte voedingsmiddelen.

U drink overmatig gezoete dranken

Mensen drinken graag drankjes die lekker zoet zijn. Vaak hebben we echter niet door hoeveel calorieën we consumeren omdat we het drinken in plaats van eten. Onze hersenen zien vloeibare calorieën niet op dezelfde manier als de calorieën uit vast voedsel. Daarbij zijn suikerhoudende dranken als frisdrank in het algemeen geen gezonde keuze. Helaas zitten ook de meeste vruchtensappen vol toegevoegde suikers. 

U leest de etiketten van voedingsmiddelen

Weet wat u eet, zo luidt het gezegde. Zie de informatie over het etiket niet over het hoofd, want dit is belangrijke informatie voor uw dieet. Gezonde voedingsmiddelen zijn eten en drinken die zo onbewerkt mogelijk zijn. Laat u niet misleiden door de veel te goed klinkende voedselclaims op de voorkant van het etiket. Deze kunnen namelijk een onjuiste indruk geven over de inhoud van het product. De meest waardevolle informatie staat dus achterop het etiket.

U slaat maaltijden over

Ons lichaam heeft voldoende voedsel nodig en dat geldt ook wanneer u probeert af te vallen. Mensen die maaltijden overslaan hebben vaak last van eetbuien later op de dag. Het overslaan van een maaltijd lijkt een makkelijke manier om minder te eten, maar op de lange duur werkt het hoogstwaarschijnlijk niet.

Zo vind je een passende opleiding voor een volgende stap in je carrière

Previous article

Wat is het belang van wetgeving?

Next article

You may also like