Werk & School

Zo vind je een passende opleiding voor een volgende stap in je carrière

0

Ben jij Secretaresse of Support Professional en wil jij een volgende stap maken in je carrière, maar weet je niet waar je moet beginnen? Heb jij de opleiding secretaresse al achter de rug en ben je op zoek naar meer verdieping? Dan hebben we in dit artikel een aantal tips en ideeën voor je op een rij gezet.

#1 Breid je vaardigheden uit

Denk hierbij aan het volgen van cursussen op het gebied van HR of Marketing en Communicatie. Na het afronden van een dergelijke cursus op dat gebied, zou je jouw hulp ook aan de betreffende afdeling kunnen aanbieden. Zij zijn daar waarschijnlijk heel blij mee en jij hebt dan ook weer nieuwe werkzaamheden, die zorgen voor extra uitdaging in je werk. En ook cursussen op het gebied van Office 365, zoals Outlook, PowerPoint, Teams en Excel kunnen je enorm helpen. Zo word jij de expert in de organisatie op het gebied van Microsoft Office! Mochten er dan intern mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen in een andere functie, dan heb jij al verschillende extra vaardigheden in huis.

#2 Werk aan je soft skills

Werken aan je Soft Skills is meer dan alleen helder communiceren en goed kunnen luisteren. Goed kunnen samenwerken, kunnen plannen en organiseren, oplossingsgericht kunnen denken en het vermogen hebben om constructieve feedback te geven, behoren ook tot de ‘softe’ vaardigheden. Cursussen op het gebied van Soft Skills zijn bijvoorbeeld Assertiviteit, Coachingsvaardigheden, Presenteren of Timemanagement.

#3 Werk aan je taalvaardigheid

Het aanleren van een nieuwe taal kan je ook helpen om een volgende stap in je carrière te zetten. Vooral als het bedrijf waar je werkt internationaal georiënteerd is of in de toekomst misschien wel internationaal wil uitbreiden. Een passende cursus zou dan bijvoorbeeld zijn (zakelijk) Engels, Duits, Frans en/of Spaans, aangezien deze talen wereldwijd veel gesproken worden. Wil je een volgende stap maken door bij een ander internationaal bedrijf te solliciteren? Ook dan is het belangrijk om verschillende talen te kennen. Zo kan je straks met zelfvertrouwen aan de slag.

En dan de Nederlandse taalvaardigheid. De spellingsregels in Nederland veranderen continu. Er komen dagelijks nieuwe woorden bij en andere woorden verdwijnen. Dat is ook de reden dat er elke 10 jaar een nieuwe woordenlijst wordt gemaakt. Het opfrissen van je kennis met een cursus Spelling en Grammatica is dus altijd een goed idee, want taalfouten maken komt natuurlijk heel slordig over.

Waar vind je een handig overzicht van al deze cursussen en opleidingen? Je kunt daarvoor een kijkje nemen op SecretaresseNet. Je vindt daar alle opleidingen voor beginnende én ervaren secretaresses. En heb je een cursus gevonden en wil je meer informatie? Vraag bij interesse dan meteen een gratis opleidingsbrochure aan.

Hopelijk hebben we je in dit artikel wat extra tips en inspiratie gegeven om zo een weloverwogen keuze voor een passende cursus en/of opleiding te maken. Laat die volgende stap in je carrière maar komen!

Hoe creëer je meer geluk op de werkvloer?

Previous article

Dit moet u vooral niet doen als u wilt afvallen

Next article

You may also like