InternetTech

Hoe kies je de mobiele telefoon die voldoet aan de meeste van jouw digitale behoeften?

0

Een nieuwe mobiele telefoon is een flinke investering en daarom is het goed om eens na te denken over wat voor toestel goed bij je past. Het is immers jammer als je er te laat achter komt dat je bepaalde eigenschappen toch liever anders had gezien. In dit artikel hebben we voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten als je op zoek bent naar een mobiele telefoon die aansluit bij al jouw digitale behoeften.

  • Bedenk welke schermgrootte je nodig hebt

Sommige apps doen het nu eenmaal veel beter op een groter scherm. Als je bijvoorbeeld de app van Unibet gebruikt, is het fijn als je scherm groot genoeg is om alles goed te kunnen bekijken. Je kunt dan goed zien welke kaarten je hebt bij poker en je hebt voldoende ruimte om de knoppen van de virtuele gokkasten te bedienen. Op een telefoon met een kleiner scherm wordt het te veel gepriegel, waardoor je misschien wel per ongeluk op de verkeerde knoppen drukt.

  • Kies het juiste besturingssysteem

Bij een smartphone heb je de keuze uit het besturingssysteem van Google (Android), Apple (iOS) of Microsoft (Windows). De meeste smartphones hebben Android en daardoor zijn veel apps geoptimaliseerd voor dit besturingssysteem. Daar staat tegenover dat sommige mensen Android niet zo gebruiksvriendelijk vinden. iOs is daarentegen iets gemakkelijker in gebruik, maar je moet er wel rekening mee houden dat Apple telefoons vaak iets duurder zijn. Windows is makkelijk én overzichtelijk, maar er zijn veel minder apps beschikbaar, het gaat hierbij om iets minder dan de helft dan die voor Android.

  • Vergeet de camera niet

Ben jij iemand die veel foto’s maakt? Dan heb je een mobiele telefoon met een goede camera nodig. Je kunt daarbij kijken naar specificaties als het aantal megapixels, het diafragma, de beeldstabilisatie en het materiaal van de lens. Als dat je allemaal niks zegt, kun je het beste gewoon een aantal modellen in de winkel testen. Zo weet je ook meteen of het toestel past bij de manier waarop jij foto’s wil maken.

  • Houd rekening met je apps

Als jij je mobiele telefoon wil gebruiken om verschillende apps door en naast elkaar te runnen, heb je een snel apparaat nodig. Kijk hiervoor altijd naar de processor van een mobiele telefoon. De kracht hiervan wordt uitgedrukt in het aantal Gigahertz (GHz) en per GHz kunnen er een miljard instructies per seconde worden verwerkt. Hoe meer GHz een mobiele telefoon heeft, hoe meer capaciteit je hebt om zware apps te gebruiken en er snel tussen te schakelen.

  • Denk na over je gebruiksduur

Het liefst laad je je mobiele telefoon natuurlijk zo min mogelijk op en daarom is het belangrijk om voor een model met een grote batterijcapaciteit te kiezen. Het is aan te raden om voor een mobiele telefoon te kiezen die minstens 3000 mili-ampère-uur (mAh) heeft, zodat je er zeker van bent dat je batterij lang genoeg mee gaat. Voor mensen die hun telefoon gebruiken om games te spelen of filmpjes te kijken is het aan te raden om voor een veel hoger mAh te gaan. Hiermee gaat je batterij namelijk sneller leeg.

 

Mooie routes binnen Europa om met de motor te reizen

Previous article

Wat als het mis gaat tijdens je behandeling?

Next article

You may also like