Trends

Licht bepakt door het leven

0

Het leven is als een reis: door minder mee te slepen maak je het jezelf gemakkelijk. Een filosofie die staat als een huis en die je kan toepassen op verschillende aspecten van je leven. Zoals je garderobe.

Kwaliteit is een goede basis

Een stijlvolle man is niet de man die een huis vol kleren heeft, maar de man die weet wat hij op welke gelegenheid moet dragen én hoe hij een aantal basisstukken steeds weer kan combineren. Stijlvol zijn betekent dat je weet wanneer je strak in het pak moet en wanneer een T-shirt, een jeans en adidas sneakers voldoende zijn.

Een goede garderobe staat of valt met de kwaliteit van de stukken. Kwaliteit is voelbaar en vooral zichtbaar. Neem een simpele T-shirt, bijvoorbeeld. Een T-shirt in een stevige stof en een goed passende snit ziet er heel anders uit dat hetzelfde model in een goedkope, doorzichtige stof die ook nog eens gedraaid zit rond je lichaam.

Kwaliteit is doorgaans een beetje duurder, maar dat wil niet zeggen dure kledij altijd kwaliteitsvol is. Koop dus niet blindelings, maar voel aan de stof en kijk naar het stiksel. Is je budget eerder beperkt? Kies dan voor een handvol stuks van goede kwaliteit en verzorg ze goed.

Kledij op maat

Wanneer je een beetje meer budget hebt, kan het de moeite waard zijn om kledij op maat te laten maken of te laten verstellen voor een goede kleermaker. Zelfs kledij van goede kwaliteit ziet er goedkoop uit als het niet past.

Vooral de meer formele stukken, zoals een kostuum en een keurige jas komen des te beter tot hun recht wanneer ze op maat van jouw lichaam gemaakt zijn. Maar ook een eenvoudige jeans of een goed T-shirt vallen veel mooier wanneer ze perfect passen.

Injecteer je eigen stijl in je garderobe

Een aantal broeken en truien, voldoende T-shirts, sokken en ondergoed en een of twee goede heren jassen vormen de basis van jouw garderobe. Je kan wel zeggen dat elke man deze stukken in zijn kast heeft liggen. Toch kan jij je garderobe een geheel eigen stijl geven door de basisstukken goed te combineren met enkele opvallende stukken en accessoires.

Een mooi horloge is altijd een goede keuze, maar je legt ook mooie accenten op je outfit met een degelijke sjaal of een trui die jouw smaak weergeeft. Maar onthoud: overdaad ziet er vaak goedkoop uit. Ga voor eenvoud en combineer die eenvoud met een eigen accent.

Het belang van linkbuilding toegelicht

Previous article

Zwembad bouwen? Lees hier over zwembadfilters en andere belangrijke zwembadzaken!

Next article

You may also like