GeldWerk & School

Ontevreden met je huidige baan? Dit zijn je opties

0

Het is erg vervelend als je een baan hebt gekozen die je toch niet zo goed ligt. Je kan het in het begin allemaal erg interessant vinden, maar later denken dat het je niet helemaal lekker zit. Je vraagt jezelf af waar dat nou aan kan liggen. Heeft het te maken met jouw functie? Ligt het misschien aan de collega’s? Dat zijn allemaal vragen die jij jezelf kan stellen om erachter te komen wat nou precies de reden is en wat je eraan kan doen.  

Waarom ben ik ontevreden?

Iedere baan heeft naast zijn leuke en minder leuke kanten. Ga er niet vanuit dat wanneer je ergens werkt, alles gaat zoals jij dat wil. Maar er is zeker wel een verschil tussen iets niet geweldig vinden en daadwerkelijk ontevreden zijn. Iedereen heeft zo zijn eisen bij het vinden van een baan. De één vindt het belangrijk om veel te verdienen en de ander vindt de omgang met collega’s belangrijk.

Het zou zomaar kunnen dat jouw verwachtingen anders zijn gelopen dan je had gehoopt. Misschien heb je niks met je collega’s of werkgever terwijl je dat toch had gewild. Het kan ook zo zijn dat er afspraken met jou worden gemaakt welke vervolgens niet worden nagekomen. Hierbij is het lastig dat iedereen andere normen en waarden heeft. Dit kan gaan botsen met de situatie waarin jij je bevindt. Het is daarom handig om te achterhalen wat nou de reden is. 

Wat zou je kunnen doen?

Begin met het zoeken naar oplossingen. Communicatie is hierbij een erg belangrijke factor. Als jij ergens mee zit, is het belangrijk dat je dat bij iemand kwijt kan. Praat eventueel met je werkgever of collega over wat je dwars zit. Wie weet dat zij iets voor jou kunnen betekenen. Een loopbaanadvies is ook een optie. De adviseurs kunnen jou helpen met het zoeken naar een oplossing. Daar komt uiteindelijk een advies uit, die jou zou kunnen helpen in deze situatie.

Op het moment dat jij merkt dat er geen verandering is of dat er geen oplossingen meer zijn, zal je misschien toch naar een andere baan moeten zoeken. Je kan dan het 2e spoor traject ingaan waarbij een actieplan opgesteld wordt. Tijdens dit traject wordt bepaald wat de vervolgstappen zijn die jou gaan helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Het is belangrijk dat je iets doet waar jij je lekker bij voelt en niet met tegenzin mee doorgaat. Maar zeg niet meteen je baan op, want je weet niet hoe snel je een andere baan vindt. Zoek daarom nog rustig door terwijl je nog bij je huidige baan werkt.

Om deze redenen moet je voor Microsoft Azure kiezen

Previous article

5x Manieren om inflatie het hoofd te bieden

Next article

You may also like