Het milieu heeft meer aandacht nodig dan ooit en dat vraagt om verandering. Maar die verandering hoeft helemaal niet veel te kosten. Sterker nog, er zijn zelfs manieren om minder geld per maand kwijt te zijn aan energie en tegelijkertijd duurzaam met energie om te gaan. Heb je er bijvoorbeeld weleens over nagedacht welke laadpaal voor een elektrische auto nou het duurzaamste is? En wat brengen zonnepanelen eigenlijk per maand op? Het is niet zo gek dat je het antwoord niet paraat hebt op deze vragen. Maar wij gelukkig wel.
De beste laadpaal voor elektrische auto’s
Een grote stap richting duurzaam omgaan met energie is het rijden in een elektrische auto. Het is wetenschappelijk bewezen dat elektrische auto’s een stuk minder slecht zijn voor het milieu dan auto’s die op benzine rijden. In tegenstelling tot auto’s die rijden op benzine, zorgen elektrische auto’s niet voor een slechte luchtkwaliteit. Schonere lucht is de eerste belangrijke reden om over te stappen op elektrisch rijden. Maar elektrisch rijden kan ook veel goedkoper zijn dan rijden op gas. De kosten van elektriciteit liggen lager dan de kosten van gas. Bovendien rekent de overheid geen extra kosten aan elektrische voertuigen, om zo elektrisch rijden te bevorderen en klimaatverandering te beperken. Elektrisch rijden is dus beter voor het milieu én de portemonnee.
Toch laten mensen zich afschrikken door het idee dat ze hun auto moeten opladen. Dat hoeft helemaal niet. Met de Zaptec GO laadpaal laad je elektrische auto’s en andere voertuigen efficiënt op en bespaar je kosten. De laadpaal is aan te sluiten op alle soorten elektrische voertuigen en kan zich aanpassen aan de capaciteiten van dat voertuig. Ook over de duur van het opladen hoef je niet te twijfelen, want het slimme systeem zorgt ervoor dat er tot drie palen naast elkaar geïnstalleerd kunnen worden.
Zonnepanelen als duurzame manier om met energie om te gaan
Het gebruik van zonnepanelen is wederom een bekende manier om duurzaam met energie om te gaan. De energie van de zon is niet duurzaam en schoon. Zonne-energie is ook nog eens bijna altijd aanwezig en volledig gratis. Toch laten ook hier mensen zich afschrikken, omdat ze er simpelweg niet genoeg over weten. Zonnepanelen kunnen op het eerste oog duur zijn en mensen weten niet zeker of ze dat geld wel terug gaan zien. Maar besparen doe je met zonnepanelen wel degelijk.
Natuurlijk varieert de opbrengst van zonnepanelen per maand, omdat de zon de ene maand sterker is dan de andere maand. Ook hangt de ligging van het paneel af van de opbrengst. Zonnepanelen op het zuiden kunnen in een zonnige maand maar liefst 639 kWh per maand opleveren. Dat laat wel zien waarom het nemen van zonnepanelen een weloverwogen keuze is waarmee je maandelijks veel bespaart op het energieverbruik. En het is ook nog eens een ontzettend duurzame manier om met energie om te gaan.