Internet

Video downloaden van Facebook: hoe werkt dat?

0

We zijn heel de dag online en we je bent heel de dag te vinden op sociaal media. Maar soms wil je een bepaalde video opslaan op je computer of het later terug bekijken. Maar hoe pak je zoiets aan? In deze blog vertellen we jou graag hoe je een video kunt downloaden vanaf Facebook. En omdat we allemaal een andere computer of apparaat gebruiken, vertellen we het jou uit voor Android en iOS. En leggen we het uit voor een computer, tablet of mobiel. Lets go!

Wat kan ik straks met deze handleidingen doen?

Met deze korte handleidingen kun jij straks op Facebook die grappige video’s van onhandige handen, schattige baby’s of handige tools downloaden naar je computer. Je hoeft hierbij geen gebruik te maken van een video-software. Dat betekent ook dat je niets hoeft te instaleren. Dat is handig, want daardoor kun je ook geen ongevraagde virussen op je computer binnenhalen. Dus wil je veilig en betrouwbaar video’s opslaan of downloaden? Volg dan dit stappenplan. Kies de optie die past bij jouw apparaat.

Optie 1: Windows-computer

Laten we beginnen met het downloaden van video’s op Facebook op een Windows-computer.

 • Stap 1 – Ga eerst naar Facebook en zoek de video op die je wilt opslaan. Wacht eerst tot hij afspeelt.
 • Stap 2 – Nu klik je eerst op de rechtermuisknop op het beeld van de video. Er verschijnt nu een lijst met allemaal opties. Kies voor de optie: Video URL weergeven.
 • Stap 3 – Als je hierop hebt geklikt wordt het webadres nogmaals geopend alleen dan nu in een kleiner venster. Je kunt nu het adres kopiëren door de sneltoets: Ctrl-C te gebruiken. Maar soms staat er ook een andere optie bij, namelijk video-URL kopiëren of linkadres kopiëren.
 • Stap 4 – Ga nu naar de website van Getfvid of Frogjet. Zoek deze sites op via Google.
 • Stap 5 – Je hebt als het goed is nog het linkadres gekopieerd. Het enige dat je nu hoeft te doen is het plakken van de link van de Facebook-video in het venster dat is verschenen op je beeldscherm. Je kunt ook kiezen voor de sneltoetsen Ctrl-V. Dan plak je namelijk het linkadres weer.
 • Stap 6 – Vervolgens klik je, logischerwijs, op downloaden. Nu wordt het bestand automatisch gedownload naar de computer waarop je werkt.
 • Stap 7 – Er is een extra optie, namelijk het downloaden van de video in HR. HR betekent dat het een hoge resolutie is, waardoor het scherper beeld is.
 • Stap 8 – Waar wil je dat de video straks wordt opgeslagen? Je kunt namelijk ervoor kiezen dat de video wordt opgeslagen op je Dropbox of Google Drive. Of download het naar je mobiel door middel van een QR-code.
 • Stap 9 – Je kunt nu op elk gewenst moment genieten van jouw Facebook-video!

Optie 2: Apple-computer

Nu gaan we je laten zien, stap op stap, hoe je een video van Facebook kunt downloaden op een Apple-computer. Dit komt grotendeels overeen met een Windows-computer, alleen op een aantal punten anders. Let maar op!

 • Stap 1 – Je gaat eerst weer naar je Facebook-pagina. Zoek de video op die je straks wilt opslaan op je computer. Wacht tot de video zich automatisch gaat afspelen.
 • Stap 2 – Druk op je Ctrl-toets op je computer en klik dan op de video. Kies dan op Show Video URL. Hierdoor kun je de link selecteren en kopieer je het adres met de knop: ⌘-C. Of kies voor de optie Video-URL kopiëren of link adres kopiëren.
 • Stap 3 –  Ga nu naar de website van Getfvid of Frogjet. Of zoek deze sites op via Google.
 • Stap 4 – Nu kun je de link plakken in het scherm dat je ziet. Gebruik hiervoor de sneltoets: ⌘-V. Nu staat het linkadres van de video in het invulvenster.
 • Stap 5 – Nu klik je op downloaden, zodat de bestanden straks op je computer staan.
 • Stap 6 – Er is een extra optie, namelijk het downloaden van de video in HR. HR betekent dat het een hoge resolutie is, waardoor het scherper beeld is.
 • Stap 8 – Waar wil je dat de video straks wordt opgeslagen? Je kunt namelijk ervoor kiezen dat de video wordt opgeslagen op je Dropbox of Google Drive. Of download het naar je mobiel door middel van een QR-code.

Optie 3: Op een tablet of mobiel dat draait op Android

Je kunt ook een video downloaden van Facebook op een tablet of mobiel dat draait op Android. Dat gaat even makkelijk als de opties hierboven. We leggen je snel uit hoe het werkt.

 • Stap 1 – Ga naar je webbrowser en ga naar Facebook.com. Je kunt het niet vanuit de applicatie doen. Dus alleen in de mobiele webversie.
 • Stap 2 – Tik nu op de spelende video die je wilt opslaan en kies op Video Opslaan.
 • Stap 3 – Vervolgens wordt de video opgeslagen in de map Download. Je kunt hier komen door via Mijn bestanden of Bestandsbeheer naar de video’s te surfen.
 • Stap 4 – Op deze manier video’s opslaan werkt niet alleen bij Facebook-video’s, je kunt ook video’s van YouTube op deze manier opslaan. Video’s van andere netwerken opslaan, zoals Instagram, werkt niet altijd even betrouwbaar op deze manier.

Ik wil een video van Facebook opslaan op mijn iPhone of iPad. Kan dat?

Een Facebook-video downloaden op een iPhone of iPad? Dat is nog lastig te zeggen. Er is namelijk op dit moment nog geen betrouwbare applicatie om dit te doen. Vaak worden apps die dit doen namelijk verwijderd uit de Apple Store. Of ze werken nog niet goed. Hier moeten we dus nog eventjes op wachten.

Wat zijn de beste speakers van Skytec?

Previous article

Led Verlichting iets voor jouw bedrijf? 5 Tips

Next article

You may also like