Geld

Wat is Cardano en wat zijn de voordelen?

0

Wat is Cardano?

Cardano is een proof-of-stake blockchain platform dat de belangrijkste problemen van de eerste generatie blockchain platformen zoals Bitcoin en Ethereum wil oplossen. In 2021 is Cardano een belangrijke cryptomunt geworden omdat de focus van Cardano ligt op het schaalbaarder en duurzamer maken van de blockchain. Toch wel actuele problemen waar de eerste en tweede generatie blockchain platformen mee kampen.

Cardano Foundation, IOHK en Emurgo zijn de drie organisaties die toezicht houden op de ontwikkeling van Cardano. De naam Cardano is een eerbetoon aan de Italiaanse wiskundige Gerolamo Cardano. Cardano zag het levenslicht in 2015. Mede-oprichter van BitShares, en een van de vroege ontwikkelaars van Ethereum, Charles Hoskinson, ontwikkelde Cardano.

Het belangrijkste kenmerk van Cardano is de focus op onafhankelijk onderzoek en goed geïnformeerde, op bewijs gebaseerde ontwikkeling. Sinds begin augustus 2021 is het marktaandeel van Cardano gestegen tot 60%. Het lijkt er dus op dat Cardano de verwachting zal inlossen, namelijk de schaalbaarheid- en duurzaamheidsproblemen in de cryptowereld oplossen.

De voordelen van Cardano

Energiezuinig

Cardano verbruikt ongeveer 6 gigawattuur, dit komt overeen met het energieverbruik van 600 gezinnen. Bitcoin daarentegen verbruikt evenveel energie als een land als Argentinië. Argentinië telt 45 miljoen inwoners, een gigantisch verschil.

Goedkope snelle transacties

Bitcoin, de belangrijkste cryptomunt kan 5 transacties per seconde verwerken. Ethereum kan tot 15 transacties per seconde verwerken. Als het netwerk meer wordt gebruikt zullen de transactiekosten onvermijdelijk hoger worden. Cardano werkt zelfs aan een nieuwe technologie, Hydra. Hierdoor zou Cardano tot 1 miljoen transacties per seconden kunnen ondersteunen. Dit zal enorm belangrijk zijn om de transactiekosten zo laag mogelijk te kunnen houden.

Open Source

Cardano is een volledig open source platform. De code is geschreven in de Haskell programmeertaal. Je kunt dus de code zelf inkijken en controleren op fouten. We moeten er wel bijzeggen dat Haskell een functionele taal is die functies en blokken uitvoert. Het is dus niet voor iedereen weggelegd om deze taal te kunnen begrijpen. Dat het een open source platform is, betekent dat anderen er gratis en gemakkelijk gebruik van kunnen maken.

Academisch ondersteund

Cardano is een van de weinige cryptomunten die beoordeeld is door academici. Daarnaast werken veel academici voor IOHK en schrijven ze papers over hoe ze het Cardano project zouden kunnen verbeteren. Dit geeft Cardano veel geloofwaardigheid die de meeste cryptomunten niet hebben en is erg handig voor degenen die ook meer over Cardano willen leren.

Democratisch model

Wanneer je ADA-tokens bezit, kun je die inzetten om transacties te verifiëren. Dit wordt ‘staken genoemd’ Je ontvangt hiervoor weer een beloning in de vorm van extra ADA-tokens. Deze manier van verificatie is goed voor het milieu en bovendien schaalbaarder. Deze manier van het verifiëren van transacties wordt ook wel Proof-of-Stake genoemd. Ook kun je als houder van Cardano tokens meestemmen over toekomstige ontwikkelingen.

Waar kun je Cardano kopen?

Het belangrijkste voor je begint met investeren in Cardano is dat je zelf genoeg onderzoek doet. Het is verstandig om de ontwikkelingen rond het project te volgen zodat je kan inschatten wanneer je moet instappen. Op Anycoin Direct staat er een handige FAQ waar je al deze informatie kunt raadplegen. Creëer je account hier om te beginnen.

Alle voordelen van werkkapitaalfinanciering op een rijtje

Previous article

De laatste trends voor Remote Controleld gadgets

Next article

You may also like